Κλείνει το Μετρό Θεσσαλονίκης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, αρχής γενησομένης από την Παρασκευή 29 Μαΐου. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι δοκιμές για τη σύνδεση με την Καλαμαριά. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ήρθε σε επικοινωνία και συνεργάστικε με τους τοπικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο για τις μετακινήσεις. Όπερ και εγένετο. Η επαναφορά της γραμμής Μ1 του ΟΑΣΘ, που φεύγει από τη Νέα Ελβετία και φτάνει στο νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα περνάει και από Καραμανλή, Εγνατία και Μοναστηρίου. Με βάση τα τοπικά ΜΜΕ, η εν λόγω γραμμή θα έχει 16 αρθρωτά λεωφορεία και στόχος είναι να περνά περίπου κάθε 7 λεπτά. Τα δρομολόγια θα ξεκινούν από τις 5 το πρωί και θα συνεχίζονται μέχρι τα μεσάνυχτα, καθημερινά. Παράλληλα, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών που χρησιμοποιούσαν το Μετρό Θεσσαλονίκης, ενισχύονται και άλλες βασικές γραμμές, όπως το 3 (ΙΚΕΑ - Σιδηροδρομικός Σταθμός), το 31 (Βούλγαρη-ΚΤΕΛ), και το 39 (Κηφισιά-Δικαστήρια).

Διαβάστε: ΟΑΣΘ: Σε ετοιμότητα ενόψει της προσωρινής διακοπής του Μετρό Θεσσαλονίκης - Τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η τοποθέτηση του Νίκου Ταχιάου

Απαραίτητη χαρακτήρισε τη διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκος ο Νίκος Ταχιάος, αφού σχολίασε ότι είναι αναγκαίο να μπει η πλήρης εμπορική λειτουργία της επέκτασης στην τελική φάση της. Όπως σημείωσε, η ένταξη της Καλαμαριάς στο δίκτυο δεν πρόκειται για απλή γραμμική προέκταση, αλλά για έναν ξεχωριστό κλάδο που πρέπει να «κουμπώσει» τεχνικά με την υφιστάμενη γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται προσαρμογές και στη βασική γραμμή, ώστε το σύστημα να λειτουργεί ως ενιαίο δίκτυο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι μετά το συγκεκριμένο διάστημα να μην χρειαστούν νέες διακοπές, αν και το έργο παραμένει τεχνικά απαιτητικό, κυρίως σε ό,τι αφορά τις πιστοποιήσεις. Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη και μετά την επαναλειτουργία, οι επιβάτες θα δουν αλλαγές στο Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς ορισμένοι συρμοί θα κατευθύνονται μεν προς Καλαμαριά, χωρίς όμως να είναι ακόμη διαθέσιμα για επιβίβαση μετά τον σταθμό Μαρτίου. Παράλληλα, κάποια δρομολόγια θα συνεχίζουν κανονικά προς Νέα Ελβετία, ενώ άλλα θα εμφανίζονται με ένδειξη «Μίκρα», αλλά θα κινούνται άδεια στο νέο τμήμα για δοκιμές.

Η διαδικασία αυτή, όπως διευκρινίστηκε, αποτελεί μέρος της δοκιμαστικής λειτουργίας εντός ενεργού δικτύου, ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη ότι το σύστημα ανταποκρίνεται χωρίς προβλήματα. Οι δοκιμές συνεχίζονται, με το βλέμμα πλέον στραμμένο στο καλοκαίρι, όταν εκτιμάται ότι το νέο τμήμα θα είναι έτοιμο να αποδοθεί στο επιβατικό κοινό.