ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου - Δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, οι βουλευτές Χαράλαμπος Αθανασίου και Τάσος Χατζηβασιλείου έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων μετά και την άρση της ασυλίας τους από το Κοινοβούλιο
Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για σκέλος της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκεκριμένα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες δύο εν ενεργεία βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Τάσου Χατζηβασιλείου. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι για τους συγκεκριμένους δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και κατέληξε ότι η δικογραφία πρέπει να μπει στο αρχείο. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, οι δύο βουλευτές έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων, μετά και την άρση της ασυλίας τους από το Κοινοβούλιο.
Αναμένεται η επικύρωση ή όχι της αρχειοθέτησης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δικογραίια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα κρίθηκε πως δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Την ίδια κρίση, για αρχειοθέτηση της δικογραφίας, είχε η εισαγγελική Αρχή και για πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος φέρεται ως φυσικός αυτουργός στα αδικήματα των πολιτικών προσώπων.Αναμένεται η επικύρωση ή όχι της αρχειοθέτησης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δικογραίια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα κρίθηκε πως δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
En