42 μετανάστες, εκ των οποίων 40 άνδρες και δύο ανήλικοι, εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στην παραλία Ψαρή Φοράδα του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την αποβίβασή τους από πνευστή λέμβο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο λιμάνι του Ηρακλείου υπό τη συνοδεία στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου. Όπως αναφέρει το υπουργείο, πρόκειται να προωθηθούν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Λέρο, όπου θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 15χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), εκ των ανωτέρω για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με τους αλλοδαπούς, εκκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες την 04.06.26 από το Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας έκαστος χρηματικά ποσά 13.000 δηνάρια Λιβύης, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κρήτη: Eντοπισμός 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην παραλία Αρμενόπετρας

Τις πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν στην παραλία «ΑΡΜΕΝΟΠΕΤΡΑ» του δήμου Βιάννου Ηρακλείου 35 αλλοδαποί , οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από πνευστή λέμβο. Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν με λεωφορείο συνοδεία στελεχών του Α.Τ. Βιάννου στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ πρόκειται να προωθηθούν σε Κλειστή ελεγχόμενη δομή της Κω. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 17χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν), εκ των ανωτέρω για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με τους αλλοδαπούς, εκκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες την 04.06.26 από το Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας έκαστος χρηματικά ποσά από 7.000 έως 14.500 δηνάρια Λιβύης, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.  

Αλλεπάλληλες αφίξεις στην Κρήτη

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής σε μια λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 9,2 ν.μ. ανατολικά των καλών Λιμένων, πλησίον της παραλίας «ΤΡΥΠΗΤΗ». Αμέσως στο σημείο έσπευσε ένα αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος, το οποίο εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε τρεις (3) αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονταν εντός θαλάσσης. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Α/Κ οι συνολικά 44 αλλοδαποί (41 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Λούτρας του δήμου Γόρτυνας. Ακολούθως, οι ανωτέρω οδηγήθηκαν με λεωφορείο συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ πρόκειται να προωθηθούν σε Κλειστή ελεγχόμενη δομή της Λέρου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν), εκ των ανωτέρω για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σύμφωνα με τους αλλοδαπούς, εκκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες την 04.06.26 από το Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας έκαστος χρηματικά ποσά 10.000 δηναρίων Λιβύης, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.