Αίγινα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της προσάραξης θαλαμηγού - Τι δηλώνει ο Γιώργος Βαλλής
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της ΠΕΠΠΙΕΘ
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θαλαμηγό που προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Αίγινας επέβαιναν 14 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγείας τους
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της ΠΕΠΠΙΕΘ, Γεώργιος Βάλλης
Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Dr. Γεώργιος Βάλλης, είναι επιτακτική η ανάγκη θα συνειδητοποιήσουν όλοι τη σημασία της αυστηρής και απαρέγκλιτης τήρησης των κανώνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας.
Δήλωση του Cpt. Dr. Γεωργίου Βάλλη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.): «Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό προσάραξης θαλαμηγού στην περιοχή Βαγία (Κερί) της Αίγινας, επιθυμώ να υπογραμμίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η ασφάλεια στη θάλασσα αποτελεί για όλους εμάς μια αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε, όλοι οι εμπλεκόμενοι, τη σημασία της αυστηρής και απαρέγκλιτης τήρησης των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Παράλληλα, τονίζω την ανάγκη για την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των προληπτικών ελέγχων. Στόχος μας πρέπει να είναι πάντοτε η πρόληψη και η αποφυγή αντίστοιχων συμβάντων στο μέλλον, τα οποία μπορούν να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και το ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον μας»
En