Τα ονόματα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, του ποιητή, πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Γεωργίου Ιωάννου και του φωτορεπόρτερ, Γιάννη Κυριακίδη, θα λάβουν τρία πάρκα της Θεσσαλονίκης. «Σχεδιάσαμε και προτείναμε τις ονοματοδοσίες των πάρκων που συνδέονται με επιφανείς συμπολίτες μας και ο καθένας, με τον δικό του τρόπο, άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, συμπληρώνοντας πως οι ονοματοδοσίες έγιναν σε συνεννόηση με τους συγγενείς τους.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά - "Τρανή απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο", ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας (Εικόνες)

Ονοματοδοσία σε τρία πάρκα στη Θεσσαλονίκη

Πιο αναλυτικά, σε «πάρκο Χρήστος Σαρτζετάκης» θα ονομαστεί ο χώρος πρασίνου μεταξύ των οδών Φράγκων και Πολυτεχνείου. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης ήταν ανώτατος δικαστικός και πολιτικός, που διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1985 έως το 1990. 

Σε «πάρκο Γεωργίου Ιωάννου» θα ονομαστεί ο χώρος πρασίνου που περικλείεται από τις οδούς Γεωργίου Βαφόπουλου, Σποράδων και Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Γιώργος Ιωάννου γεννήθηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη. Το 1954 εξέδωσε την πρώτη ποιητική του συλλογή και το 1963 τη δεύτερη «Τα χίλια δέντρα». Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη πεζογραφία, προς την οποία στράφηκε από το 1964.

Τέλος, σε «πάρκο Γιάννη Κυριακίδη» θα ονομαστεί ο χώρος που βρίσκεται μεταξύ των οδών Φιλοποίμενος, Αλ.Μιχαηλίδη, Μπιζανίου και Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Γιάννης Κυριακίδης υπήρξε φωτορεπόρτερ και φωτογράφος. Ήταν διαχρονικά διάσημη η εικόνα του Γιάννη Κυριακίδη, ο οποίος κυκλοφορούσε στην πόλη με φωτογραφικές μηχανές και σκάλα.