Θλίψη «σκέπασε» ολόκληρη την Κρήτη με την απώλεια των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στο Ρέθυμνο. Εικόνες βαθιάς συγκίνησης και ανείπωτης θλίψης επικρατούν στο Ρέθυμνο, καθώς φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτείας παρευρέθησαν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (30/07) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αμάρι, όπου πραγματοποιείται η κηδεία του 25χρονου εποχικού πυροσβέστη Παντέλη Διαμαντάκη. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι το φέρετρο του νεαρού πυροσβέστη ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Διαβάστε: Φωτιά στο Ρέθυμνο: "Λυγίζει" εθελοντής από το πύρινο μέτωπο για τους δύο πυροσβέστες που πέθαναν στο καθήκον - "Τα είδα με τα μάτια μου τα παιδιά" (Βίντεο)




Η κηδεία γίνεται παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και πλήθους κόσμου που έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του προστατεύοντας συνανθρώπους του, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Δείτε εικόνες από την κηδεία:

khdeia_pyrosvesti_2_jpg
kideia-diamantaki2-768x576
kideia-diamantaki5-768x576
kideia-diamantaki4-768x576
kideia-diamantaki1-768x576
7046082_1_
7046083_1_
7046090_1_
7046084_1_
7046086_1_
7046087_1_
7046089_1_

Σε πένθος το Πυροσβεστικό Σώμα

Ο θάνατος του Παντελή Διαμαντάκη και του 58χρονου πυροσβέστη Μανώλη Στρατιδάκη που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σε θλίψη έχει βυθιστεί και το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο, στην  πρώτη του ανακοίνωση μετά την τραγωδία, έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη ημέρα», σημειώνοντας πως οι δύο πυροσβέστες «έπεσαν ηρωικά στον βωμό του καθήκοντος για τη διαφύλαξη της ζωής και των αγαθών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος».

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως οι δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους δίνοντας τη μάχη απέναντι στις φλόγες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας πως ολόκληρη η Κρήτη πενθεί για την ανείπωτη τραγωδία. Όπως ανέφερε, η θυσία των δύο πυροσβεστών αποτελεί ύψιστη πράξη προσφοράς στην κοινωνία, καθώς έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, σημειώνοντας πως σε τέτοιες στιγμές «πάνω από κάθε υλική καταστροφή, πάνω από κάθε περιουσία και κάθε υποδομή, βρίσκεται η ανθρώπινη ζωή». Παράλληλα χαρακτήρισε τη θυσία των δύο πυροσβεστών σύμβολο αυταπάρνησης, γενναιότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στο ίδιο κλίμα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ανέφερε πως η Κρήτη θρηνεί την απώλεια δύο γενναίων ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τον πιο ευγενή στόχο: την προστασία της ζωής των κατοίκων, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών που κινδύνευσαν από τη φωτιά.

Στις 17:00 η κηδεία του 58χρονου πυροσβέστη

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα βαρύτατου πένθους για την Κρήτη και το Πυροσβεστικό Σώμα, με τον 25χρονο Παντελή Διαμαντάκη να περνά στην ιστορία ως ένας από τους ανθρώπους που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αποστολή να προστατεύουν τους άλλους.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί στα Περιβόλια Ρεθύμνου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η κηδεία του δεύτερου πυροσβέστη, του 58χρονου Μανώλη Στρατιδάκη, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα του πουν το «τελευταίο αντίο».