Πόλη - "φάντασμα" η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο: Η… σπάνια ησυχία της πολύβουης πρωτεύουσας - Ερήμωσαν οι δρόμοι και οι πλατείες (Εικόνες & Βίντεο)
Άδειο το κέντρο της πόλης
Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελούσε ανέκαθεν μια ημέρα κατά την οποία οι περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας βρίσκονταν μακριά από την Αθήνα, με αποτέλεσμα η πόλη να… ησυχάζει απότομα
Την πιο ήσυχη ημέρα της διάγει σήμερα η συνήθως πολύβουη Αθήνα, με τους δρόμους της να έχουν ερημώσει λόγω της μεγάλης εξόδου τουΔεκαπενταύγουστου και της απουσίας των αδειούχων του Αυγούστου. Τα κεντρικά σημεία της πόλης δείχνουν να έχουν «παραδοθεί» στους τουρίστες και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην πρωτεύουσα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες η κίνηση υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη σε λιμάνια —παρά τα απαγορευτικά απόπλου, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, αλλά και στις εξόδους των εθνικών οδών.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του Orange Press Agency από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, όπως η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Αλεξάνδρας και η Πατησίων, που κατά διαστήματα φαίνονται σα να έχουν «παγώσει» στον χρόνο, με ελάχιστα οχήματα να κινούνται. Για τους λίγους ντόπιους που έχουν μείνει πίσω, η μόνη παρηγοριά είναι ότι μπορούν να απολαύσουν τις μετακινήσεις στην Αθήνα πιο άνετα από κάθε άλλη στιγμή του έτους.
Εικόνες και βίντεο από την άδεια Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου