Τη δράση δύο ανδρών που φέρονται να είχαν βάλει στο στόχαστρο καταστήματα τεχνολογίας σε περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας ηλεκτρονικά προϊόντα με τη χρήση μιας ειδικά διαμορφωμένης σακούλας, κατάφεραν να σταματήσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής. Πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 38χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της 25ης Αυγούστου μέσα σε κατάστημα τεχνολογίας στη Μεταμόρφωση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα.

Διαβάστε: Δολοφονία διασώστριας στη Σύρο: Στο "μικροσκόπιο" 12 έγχρωμες φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος - Τι ζητά να διερευνηθεί η υπεράσπιση

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 10 περιπτώσεις κλοπών, με το παράνομο οικονομικό όφελος να ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Μάλιστα, τρεις από τις κλοπές φέρεται να πραγματοποιήθηκαν μέσα στην ίδια ημέρα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι είχαν επιστρέψει και «χτυπήσει» τέσσερις φορές το ίδιο κατάστημα.


Η ειδικά διαμορφωμένη σακούλα

Κομβικό στοιχείο στον τρόπο δράσης τους ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, μία ειδικά διαμορφωμένη σακούλα, την οποία χρησιμοποιούσαν προκειμένου να περνούν τα κλεμμένα προϊόντα από τις εξόδους των καταστημάτων χωρίς να ενεργοποιούνται τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας. Η συγκεκριμένη σακούλα βρέθηκε στην κατοχή τους κατά τη σύλληψή τους και κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι δύο άνδρες φέρονται να εντόπιζαν καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και να εισέρχονταν σε αυτά κανονικά κατά τις ώρες λειτουργίας τους. Προσποιούμενοι τους πελάτες, κινούνταν στους χώρους των καταστημάτων και τοποθετούσαν ηλεκτρονικά προϊόντα μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη σακούλα. Στη συνέχεια αποχωρούσαν, χωρίς τα αντικλεπτικά συστήματα να ενεργοποιούνται.


Τρεις κλοπές μέσα στην ίδια ημέρα

Η δράση τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, φέρεται να είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο. Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο κατηγορούμενους και να τους εντοπίσουν στις 25 Αυγούστου σε κατάστημα τεχνολογίας στη Μεταμόρφωση. Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν επιχειρήσει να αφαιρέσουν ηλεκτρονικά προϊόντα και από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δέκα κλοπές, τρεις εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα, ενώ χαρακτηριστικό της δράσης που τους αποδίδεται είναι ότι επέστρεψαν τέσσερις φορές στο ίδιο κατάστημα για να κλέψουν ηλεκτρονικά προϊόντα.

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος από τη δράση τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.