Οι πυροβολισμοί στη συμβολή των οδών Θέμου Άννινου και Βρούτου στα Πατήσια, για ένα μηχανάκι που «δεν αξίζει ούτε όσο ένα ζευγάρι υποδήματα», όπως δήλωσε στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας, προβληματίζει την Αστυνομία. Ένας 55χρονος βρέθηκε στο έδαφος, με τραύματα στα πόδια και αίμα στο δρόμο, γύρω μετά τις 4:00 π.μ. της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου, ενώ σε βίντεο φαίνεται γυναίκα να του κρατά το κεφάλι μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Γνωστό ως τώρα είναι πως οι δράστες είδαν τη μηχανή του και την περιεργάζονταν, ακουμπώντας την, κάτι που είπε ο 55χρονος στους αστυνομικούς. Κλιμάκιο της Σήμανσης πήρε αποτυπώματα το πρωί της ίδιας ημέρας. Ο μεσήλικος ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω και με το εσώρουχο, με βάση την εικόνα, και φαίνεται ότι καταδίωξε τους δράστες. Σύμφωνα με αυτόπτες, ωστόσο, οι επίδοξοι ληστές πυροβόλησαν στο έδαφος και ο 55χρονος πιθανότατα τραυματίστηκε λόγω εξοστρακισμού. 

Διαβάστε: Πατήσια: Βίντεο-ντοκουμέντο μετά την ένοπλη επίθεση στον 55χρονο - Βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος



Πατήσια: "Δεν έχουμε εντάσεις με κανέναν"

Ο ίδιος ο 55χρονος τόνισε πως όταν είδε τους δράστες, τους πήρε στο κατόπι και τον πυροβόλησαν με όπλα 100 μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας. Ο ανιψιός του περιέγραψε στο MEGA: »Δεν τους ξέρουμε καν αυτούς τους ανθρώπους. Ο θείος μου ήταν σπίτι, άκουσε ένα θόρυβο τα ξημερώματα και βγήκε έξω. Είδε δύο τύπους που χωρίς λόγο του έριξαν κάτω το μηχανάκι. Πιστεύει ότι ήταν μεθυσμένοι. Φορούσαν κράνη οπότε δεν μπορούσε να διακρίνει και πολλά, κατάλαβε ότι δεν ήταν μεγάλοι σε ηλικία. Δεν τους ήξερε. Λογομαχήσανε για λίγο και τότε εκείνοι έβγαλαν το όπλο και τον πυροβόλησαν στη γάμπα. Είμαστε 30 χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχουμε εντάσεις με κανέναν, δεν ξέρουμε γιατί έγινε όλο αυτό. Ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά», δήλωσε ο ανιψιός του θύματος.

Από την Αστυνομία, πάντως, δεν προκύπτει βεβαιότητα ότι ο 55χρονος δεν ήξερε τους δράστες. Ο ίδιος άντρας έπρεπε να αντιμετωπίσει φωτιά στο αυτοκίνητό του πριν τρεις εβδομάδες, στην ίδια περιοχή. Και τότε, οι άγνωστοι που προχώρησαν στον εμπρησμό διέφυγαν.