Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) άνοιξε εχτές -Δευτέρα 20 Ιουλίου- τις πόρτες του και υποδέχεται τους βραβευμένους μουσικούς Στάθη Καραπάνο (Φλάουτο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (Πιάνο) για δυο μοναδικές βραδιές δεξιοτεχνίας και ρομαντισμού.

Δεξιοτεχνία και Ρομαντισμός
Μία μαγική βραδιά, με δύο νέους βραβευμένους μουσικούς σε ένα πρόγραμμα κλασικής μουσικής, γεμάτο δεξιοτεχνία και ρομαντισμό. Θα ακουστούν έργα Mozart, Saint-Saens, Poulenc, Bach.

21/7

Alex Kavvadias και Gautier
Ο Alex Kavvadias συναντάει τον Gautier σε μια αναπάντεχη συνεργασία. Εκεί που το ποπ, συναντάει τη ροκ και την ηλεκτρονική μουσική, το ντουέτο αναμένεται να μας εκπλήξει με τα τραγούδια και τις διασκευές του.

Ο τραγουδιστής Alex Kavvadias και ο τραγουδοποιός Gautier, μας παρουσιάζουν τραγούδια από την δισκογραφία τους -διασκευασμένες σε ένα πιο ηλεκτρισμένο στυλ- καθώς και αρκετές, προσεκτικά επιλεγμένες διασκευές από ένα ευρύ φάσμα μουσικής.

Το showmanship και η σκηνική παρουσία του Alex Kavvadia δίνουν ένα αποτέλεσμα που κρατάει τους θεατές σε ένα μόνιμο ενδιαφέρον ενώ η μουσική προσέγγιση του Gautier στα τραγούδια ολοκληρώνει την μουσική πρόταση του ντούετου με τον πιο όμορφο τρόπο.
Η σύμπραξη των δύο μουσικών έρχεται μετά την συναυλία του Alex Kavvadia στο ΟΑΚΑ ως opening act της Lady Gaga, και 2 καλοκαίρια μετά την συναυλία του Gautier στο Rockwave, ο οποίος ήταν το opening act της Lana Del Rey.

Να πούμε ότι ο Gautier αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τον δεύτερό του δίσκο και ο Alex αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο του σινγκλ.

Την σκηνή μοιράζονται με τους ταλαντούχους νέους μουσικούς Νίκο Ζαδέ στα πλήκτρα και Δημήτρη Σιάμπο στην ηλεκτρική κιθάρα ενώ υπεύθυνος για την προετοιμασία της εκδήλωσης είναι ο Θοδωρής Ζευκιλής.

Είσοδος ελεύθερη, 23/7

«Φέτα με την Βασίλισσα»:Το stand-up comedy σόου της Κατερίνας Βρανά
Στην παράσταση «Φέτα με την Βασίλισσα», η Κατερίνα Βρανά με μοναδικό όπλο το χιούμορ της εξολοθρεύει προκαταλήψεις, ταμπού και γκρεμίζει κάθε πολιτιστικό στεγανό που χωρίζει τον Έλληνα από τον ξένο. Μια παράσταση για όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες, γεμάτες σύγχρονους προβληματισμούς όπως ο καιρός, η διεθνής κουζίνα, η γοητεία των πολιτιστικών κλισέ, η σωστή χρήση της τουαλέτας, οι αντιδράσεις του κατσαρού μαλλιού σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας και, το αιώνιο ερώτημα, αν είχες προσκεκλημένη την βασίλισσα τι τυρί θα της πρόσφερες;! 

Από 24/7/2015 εώς 25/7/2015
 
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Η «Μικρή Βαλίτσα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη ξεκίνησε το συναυλιακό της ταξίδι από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, το περασμένο Φθινόπωρο. Η διαδρομή άρχισε από την Αθήνα, συνεχίστηκε στην επαρχία και βγήκε εκτός συνόρων, για μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη.Τώρα, ο δρόμος φέρνει τον Αλκίνοο και τους συνεργάτες του πίσω στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για μια σειρά από καλοκαιρινές συναυλίες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και από διασκευές. Η ιδιαίτερη μουσική, ηχητική και εικαστική προσέγγιση είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας των συντελεστών:

27/7
Kyklos Ensemble
Υπό το φως της πανσέληνου του Αυγούστου, η κορυφαία σολίστ της άρπας και του Kyklos Enseble Μαρία Μπιλντέα, μας ταξιδεύει στην μουσικής της.

31/7

Burger Project
Η μουσικοθεατρική, διαδραστική παιδική παράσταση που επί τρία χρόνια φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με αμείωτη επιτυχία, ταξιδεύει στην Ελλάδα. Το «Μαμά, θα κάνω μπάντα» προσπαθεί να μυήσει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία του ρυθμού και της μελωδίας μέσα από ένα διασκεδαστικό μουσικό ταξίδι. Η δημιουργική παρουσίαση των οργάνων και ο ρόλος τους σε ένα μουσικό συγκρότημα, ο αυτοσχεδιασμός, οι πολλαπλές δυνατότητες της φωνής, τα «μυστικά» του ρυθμού στο χορό και το τραγούδι, είναι ορισμένα από τα θέματα που θα φέρουν τους μικρούς μας φίλους κοντά στη μουσική και θα διεγείρουν τη φαντασία τους.

Τα διαδραστικά παιχνίδια δε θα λείψουν: Παιδιά και ενήλικες συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, είτε επαναλαμβάνοντας ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα είτε τραγουδώντας όλοι μαζί. Στο τέλος, τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν και η ζωντανή μουσική και ο χορός ξεσηκώνουν τις διαθέσεις!

31/7

Cοncerto για δύο
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, συναντά τον εξαίρετο δεξιοτέχνη της κλασικής κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη.

Ένα ανατρεπτικό “Concerto για δύο” φτιαγμένο για κιθάρα και φωνή, με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να ερμηνεύει μοναδικά και μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του Παναγιώτη Μάργαρη ορισμένα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια του καθώς και άλλων δημιουργών της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν επίσης μουσικές συνθέσεις για σόλο κιθάρα μέσα από το πρόσφατο cd του Παναγιώτη Μάργαρη «Με τη μαγεία της κιθάρας», αλλά και από προηγούμενα δισκογραφικά του έργα.

7/8

Αβελάρδος και η Ελοΐζα
Στο μεσαιωνικό Παρίσι του 12ου αιώνα, ο σαραντάχρονος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η δεκαεξάχρονη μαθήτριά του Ελοΐζα Φυλμπέρ, ερωτεύθηκαν, αψήφησαν μία ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν για όλη τους τη ζωή, το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του.

Ο Αβελάρδος και η Ελοΐζα, αποτέλεσαν, 500 χρόνια πριν γραφτεί ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, το ζευγάρι-σύμβολο της αιώνιας αγάπης. Αυτό που τους καθιστά μοναδικούς σε σχέση με τους σαιξπηρικούς ήρωες, είναι πως υπήρξαν ιστορικά πρόσωπα και όχι προϊόντα μυθοπλασίας.

Ο κοινός τους τάφος στο Παρίσι, έχει πλέον μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους όλου του κόσμου και αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία αυτής της παράστασης.

Το κείμενο βασίστηκε στα αληθινά περιστατικά της ζωής του ζευγαριού, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και αποσπάσματα από την αυθεντική αλληλογραφία τους. Η πρώτη εκδοχή της παράστασης δημιουργήθηκε για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014, η δεύτερη παρουσιάσθηκε για 60 sold out παραστάσεις τον χειμώνα 2014-2015 στην Αθήνα και το Θέατρο του Νέου Κόσμου και τώρα περιοδευει.

10/8
 
«Ωραία Ελένη»
Η ομάδα του OLVIO, παρουσιάζει τη γνωστότερη φάρσα του Offenbach, μια σάτιρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή - μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά -σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά - η Ωραία Ελένη σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας.

28/8 έως 29/8

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.santoriniartsfactory.gr

Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη, Τηλ: 22860 85141, 210 68 58 820, Προπώληση: Εμπορικό κέντρο ‘Φάμπρικα’ Φηρά, Σαντορίνης