«Από το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουμε και για τις εξετάσεις και για την υποδοχή των νέων φοιτητών δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε λόγω της υποχρηματόδησης. Δεν θα υπάρχουν λεφτά ούτε για φως, νερό, τηλέφωνο. Ούτε για να μπει το κλειδί στην κλειδαριά» είπε στα Παραπολιτικά 90,1  και την εκπομπή της  Ζηνοβίας Σαπουνά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, Στάθης Ευσταθόπουλος περιγράφοντας την κατάσταση.

Πρόσθεσε πως την τελευταία 5ετία η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει μειωθεί κατά 80%.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να εξετάσει μια ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης» τόνισε ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για διευθέτηση του προβλήματος λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν φαίνεται ορατή λύση στον αέρα παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν το θέμα τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας που είναι πανεπιστημιακός».

Έκανε ταυτόχρονα λόγο για μεγάλα κενά σε θέσεις καθηγητών ειδικών γνωστικών αντικειμένων καταλήγοντας λέγοντας πως «η παιδεία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επένδυση και όχι σαν δαπάνη καθώς είναι το μέλλον της κοινωνίας».