Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη για το νέο Μνημόνιο
<p>"Βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων το μνημόνιο Τσίπρα" αναφέρει στην ανακοίνωσή του</p>
Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 19.30 οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια αντιδρώντας στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Στο ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει :"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.
Το μνημόνιο Τσίπρα, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δυο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας – πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016 – 2019".
En