Μεγάλη επιχείρηση διασώσεως εκατοντάδων επιβαινόντων παρανόμων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων Νοτιοανατολικώς της Κρήτης βρίσκεται από τα ξημερώματα σήμερα σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή μονάδων του ΠΝ, της ΠΑ, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και παραπλεόντων σκαφών, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο και συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Ερεύνης – Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα στις 04:00 τα ξημερώματα το υπό σημαία Κιριμπάτι φορτηγό πλοίο M/V “Baris” εξέπεμψε σήμα ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης, σε απόσταση περίπου 30 ναυτικών μιλίων Νοτιοανατολικώς της Κρήτης και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το ΕΚΣΕΔ που με σήμα του εξέτρεψε της πορείας του πέντε παραπλέοντα πλοία που προσέγγισαν το κινδυνεύον σκάφος, έτοιμα να προσφέρουν την βοήθειά τους αν αυτό απαιτείτο. Επί του σκάφους επιβαίνει άγνωστος αριθμός παρανόμων μεταναστών, και οι εκτιμήσεις τους ανεβάζουν μεταξύ 500-600 ανθρώπων.

Ταυτοχρόνως, το ΕΚΣΕΔ ενημέρωσε και τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΠΝ, που με τη σειρά του αποδέσμευσε τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ», που εκτελούσε καθήκοντα «σκοπούντος πλοίου» κάπου στις Κυκλάδες, όπως σπεύσει άμεσα στην περιοχή που ήταν ακυβέρνητο το πλοίο. Όπερ και εγένετο και η ελληνική φρεγάτα αναμένεται να σπεύσει επί τόπου από στιγμή σε στιγμή και ο κυβερνήτης της θα αναλάβει τον επί τόπου συντονισμό όλων των ενεργειών από όλα τα πλοία.

Πριν λίγη ώρα, έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, ότι το μεταφορικό ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ), που εκτελεί καθήκοντα ελικοπτέρου ετοιμότητος στη Ρόδο, μεταστάθμευσε στην Κάρπαθο, ώστε να είναι πιο κοντά στον τόπο του περιστατικού, με δυνατότητα αμέσου επεμβάσεως αν αυτό απαιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περισσότερες από 8.500 αιτήσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για οφειλές στα ταμεία

Ψαράς έπιασε τοξικό λαγοκέφαλο

Κοντός: Σε λίγο καιρό οι Έλληνες θα φωσφορίζουν από την πολλή ακτινοβολία

ΣΟΚ: 53χρονος από την Αχαΐα βίασε την κόρη του!