Η αναταραχή που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) φαίνεται πως έφτασε στην κορύφωσή του, καθώς με ΦΕΚ, που θα δημοσιευθεί έως την Πέμπτη, το υπουργείο Πολιτισμού απομακρύνει οριστικά την Αννα Καφέτση από το ΕΜΣΤ, στο οποίο ήταν διευθύντρια από την ίδρυσή του, το 2000.

Ο υπουργός Πολιτισμού είχε ζητήσει τον Οκτώβριο την παραίτηση των μελών του ΔΣ που είχε οριστεί μόλις πριν από επτά μήνες, αλλά και της Αννας Καφέτση. Η διευθύντρια αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή της αν δεν της δοθεί πρώτα μια σαφής αιτιολογία για το αίτημα αυτό. Το υπουργείο Πολιτισμού, με τη συμβουλή των νομικών συνεργατών του, βρήκε τη λύση τελικά για την απομάκρυνση της επί 14 χρόνια διευθύντριας και εκεί οφείλεται η απόλυτη σιωπή που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από το θέμα.

Αφού βγει το ΦΕΚ, αμέσως μετά θα ακολουθήσει άλλο ΦΕΚ με το όνομα του νέου διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο να το οδηγήσει στα πολυαναμενόμενα θυρανοίξια του. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 διπλές προσκλήσεις για τον "Caveman" με τον Γιώργο Παρτσαλάκη

5 διπλές προσκλήσεις για την κωμωδία "Μου λες Αλήθεια;"

Μια Μέριλιν στο... Βοτανικό

Το ΚΘΒΕ αναζητάει χορευτές για το Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης