Σαρώνει τη χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους να μην αφήνουν τίποτα στο πέρασμα τους.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο θα παρουσιαστεί σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Καλαμάτα, Πρέβεζα, Σκάλα Λακωνίας, Ιθάκη δοκιμάζονται από την κακοκαιρία από νωρις το πρωί ενώ μαύρα σύννεφα έχουν σκεπάσει την ίδια ώρα την Αθήνα. Στις περισσότερες περιοχές της Αττικής βρέχει καταρρακτωδώς. 

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στην Αττική, με την κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας να πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 20 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από αυλές σπιτιών, καθώς και 15 για απάντληση υδάτων.

Στη Γλυφάδα η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από χαλάζι.

Στο έλεος της βροχής βρίσκονται δεκάδες πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας

Με τους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Βικτωρίας να βρίσκονται στο έλεος της βροχής που έχει ξεκινήσει από το πρωί στην Αθήνα, οι αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν συστήσει να μαζέψουν τις σκηνές τους και να μεταφερθούν στον Ελαιώνα.

Οι πρόσφυγες δέχτηκαν τη σύσταση των αρχών. Η μεταφορά του στον Ελαιώνα προτάθηκε κυρίως επειδή εκεί υπάρχουν στέγαστρα για να προστατευθούν από τη βροχή, αλλά και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

'Ήδη μερικές οικογένειες περιμένουν να ξεκινήσει η μεταφορά τους στο κέντρο του Ελαιώνα.

Η σφοδρή κακοκαιρία πλήττει ήδη πολλές περιοχές στη χώρα

Νεκρός 45χρονος από χτύπημα κεραυνού στο Αγρίνιο

Ένας 45χρονος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στο χωριό Κυψέλη του Δήμου Αγρινίου.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το agrinioreport.com, ήταν ήδη πολύ αργά για εκείνον καθώς στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατος επήλθε από χτύπημα κεραυνού καθώς από χθες το βράδυ επικρατούν έντονες καταιγίδες στην περιοχή.

Σαλαμίνα: Μια νεκρή μέσα σε πλημμυρισμένο δρόμο

Σαλαμίνα: Μια νεκρή μέσα σε πλημμυρισμένο δρόμο - Κεντρική Εικόνα

Το πτώμα μιας γυναίκας, ηλικίας περίπου 60 ετών, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας σε δρόμο της Σαλαμίνας.

Επί της Λεωφ. Κακιάς Βίγλας έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τη νεκρή στο νοσοκομείο του νησιού.

Άγνωστο παραμένει αν η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από το νερό της βροχής ή χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ή ο θανατός της οφείλεται σε κάποιο παθολογικό αίτιο.

Έπεσε δέντρο στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Ταλαιπωρία περίμενε το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες επιβάτες που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αφού τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ διακόπηκαν για περισσότερα από 20 λεπτά, όταν ένα δέντρο έπεσε, λόγω της κακοκαιρίας, στις γραμμές του τρένου, στον σταθμό στο Θησείο.

Για αρκετά λεπτά πραγματοποιούνταν δρομολόγια μόνο από Πειραιά προς Ταύρο και από Ομόνοια προς Κηφισιά.

Ωστόσο, αυτή την ώρα το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και τα δρομολόγια συνεχίζονται κανονικά.

Έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία στον Πύργο

Δύσκολη η νύχτα της Κυριακής για τους περισσότερους κατοίκους του Πύργου αφού τα προβλήματα από τη νυχτερινή νεροποντή ήταν μεγάλα.

Η μισή σχεδόν πόλη από τα ξημερώματα βρίσκεται μέσα στα λασπόνερα αφού ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τόσος ώστε τα φρεάτια, το αποία δεν είχαν καθαριστεί, δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τα νερά.

Το Λάπατο, η Ερυθρού Σταυρού, η Πατρών, η Ρήγα Φεραίου, ο ΟΣΕ, το Καταράχι, η Κοκκίνου, η περιοχή του Νοσοκομείου ήταν οι περιοχές που υπήρξαν οι σημαντικότερες ζημίες. Από νωρίς τα ξημερώματα η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 30 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και δρόμους.

Δυνάμεις και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους για άντληση νερών.

Προβλήματα από την πρωινή νεροποντή στην Πάτρα

Προβλήματα από την πρωινή νεροποντή στην Πάτρα  - Κεντρική Εικόνα

Προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν σημειωθεί από την πρωινή δυνατή νεροποντή στην Πάτρα.

Η καταιγίδα και το χαλάζι που έπεφταν για 20 λεπτά μετέτρεψαν σε χειμάρρους τους δρόμους, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Παπαφλέσσα, Ακτή Δυμαίων, Πολυζωίδη, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λοχαγού Μενούνου, Ιπποκράτους και ακόμα πολλοί δρόμοι της πόλης έγιναν απροσπέλαστοι για πεζούς, ενώ με δυσκολία περνούσαν τα αυτοκίνητα.

Αρκετές είναι οι κλήσεις που δέχεται η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας.

Πλημμύρισε η Πρέβεζα



Καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε να πέφτει στην Πρέβεζα και τις γύρω περιοχές λίγο πριν τις 21:00 της Κυριακής με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην παραλιακή, στην Λ. Ειρήνης αλλά και στο ιστορικό κέντρο με τους δρόμους να γεμίζουν με τόσο νερό που σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε και το μισό μέτρο.

Οι εικόνες αλλά και το βίντεο που ακολουθεί μαρτυρά την κατάσταση που επικράτησε για τουλάχιστον μια ώρα εντός της πόλης.

Δεκάδες είναι οι κλίσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ δεν είναι δυνατόν να γίνει συνολικός απολογισμός των ζημιών πριν το πρωί της Δευτέρας.

Ανεμοστρόβιλος άνοιξε τάφους στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας (VIDEO) - Κεντρική Εικόνα

Ανεμοστρόβιλος άνοιξε τάφους στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας 

«Βιβλικές καταστροφές» προκάλεσε νωρίς σήμερα το πρωί η δυνατή καταιγίδα στην περιοχή Ασπρόχωμα της Καλαμάτας.

Λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί της Δευτέρας η δυνατή καταιγίδα και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή του Ασπροχώματος, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές  και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ μία νταλίκα ανετράπη από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια, ενώ αυτή την ώρα αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ, δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, αλλά και να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία.

anemostrovilos4

Ανεμοστρόβιλος τούμπαρε μέχρι και νταλίκα

Πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε στο πέρασμά του ανεμοστρόβιλος στην Καλαμάτα.

Στην περιοχή της Νέας Εισόδου έχει παρασύρει ακόμα και μία... νταλίκα, ενώ έχει καταστρέψει αυτοκίνητα, έχει παρασύρει δένδρα και έχει σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων χωρίς ευτυχώς όμως να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στη Σκάλα Λακωνίας

Διαλυμένα καταστήματα, κομμένα δέντρα στη μέση του δρόμου, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς και τραυματίες είναι το αποτέλεσμα του σαρωτικού ανεμοστρόβιλου που χτύπησε τη Σκάλα Λακωνίας.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί , σύμφωνα με τους κατοίκους, όταν ο δυνατός ανεμοστρόβιλος κατάφερε να αναποδογυρίσει ακόμα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη σύμφωνα με το apela.gr.

Αυτή την ώρα η περιοχή δεν έχει ρεύμα, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

anemostrovilos5