Με το θέμα της ανισότητας ανδρών και γυναικών στη βιομηχανία του σινεμά παγκοσμίως να παίρνει διαστάσεις μέρα με τη μέρα, δεν υπάρχει γυναίκα ηθοποιός που να μην ρωτηθεί για την άποψή της στο θέμα. Αυτό έκανε και το Porter στη συνέντευξή που πήρε από την Μαριόν Κοτιγιάρ με αφορμή την έξοδο του «Μάκβεθ» στους κινηματογράφους. Μόνο που αντίθετα από την πλειοψηφία των συναδέλφων της γυναικών, η Γαλλίδα σούπερ σταρ είχε μάλλον μια διαφορετική άποψη.

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις, όλες οι ταινίες στα επίσημα διαγωνιστικά προγράμματα έχουν για σκηνοθέτες άντρες, η Κοτιγιάρ απάντησε: «Το σινεμά δεν έχει να κάνει με το φύλο. Δεν μπορείς να απαιτείς από τον διευθυντή ενός Φεστιβάλ σαν τις Κάννες να έχει, ας πούμε, πέντε ταινίες από γυναίκες και πέντε από άντρες. Για μένα αυτό δεν δημιουργεί ισότητα, αλλά διαχωρισμό. Εννοώ, πως δεν ορίζω τον εαυτό μου ως φεμινίστρια. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά δεν θέλω να διαχωρίζω τις γυναίκες από τους άντρες. Είμαστε ήδη διαχωρισμένοι γιατί δεν είμαστε φτιαγμένοι το ίδιο, αλλά είναι αυτές οι διαφορές που δημιουργούν την ενέργεια στη δημιουργία και την αγάπη. Μερικές φορές στη λέξη φεμινισμός υπάρχουν τόσες πολλές διακρίσεις».

Οι δηλώσεις της Μαριόν Κοτιγιάρ έρχονται σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις πολλών γυναικών της βιομηχανίας, από τη Μέριλ Στριπ μέχρι την Πατρίσια Αρκέτ και από την Κέιτ Μπλάνκετ μέχρι την Σάντρα Μπούλοκ και πιο πρόσφατα της Τζίνα Ντέιβις που δήλωσε πως νιώθει απογοητευμένη πως ό,τι υποσχέθηκε το «Θέλμα και Λουίζ» δεν έγινε ποτέ, αλλά και της Έμιλι Γουότσον που στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν μίλησε για την ανισότητα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών.

Τελικά το θέμα είναι να διεκδικήσουμε ισότητα ή διαφορετικότητα με ισοτιμία;