Με κάθε τιμή όλη η χώρα γιορτάζει σήμερα την εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Τα στρατιωτικά άρματα και αγήματα παρέλασαν μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος για πρώτη φορά παραβρέθηκε στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Λίγο  νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης καθώς και αρκετοί άλλοι πολιτικοί, άνθρωποι από την ηγεσία της Εκκλησίας αλλά και του στρατού.

Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παραβρέθηκε και ο κύπριος ομόλογός του, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ενώ για πρώτη φορά τίμησαν με τη συμμετοχή τους την παρέλαση, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Κύπριοι Ανάπηροι Πολέμου του 1974, μαζί με Βορειοελλαδίτες Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ.