Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δικαιολογεί τις μετατάξεις των καθαριστριών
<p>Οι καθαρίστριες τοποθετούνται γραμματείς στα Δικαστήρια</p> <p> </p>
Με απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, και πολλοί χαρακτηρίζουν προκλητική, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών διορίζονται ως γραμματείς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εξαργυρώνοντας την προεκλογική τους στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων καθαρισμού του ΥπΟικ σε δικαστικές υπηρεσίες της χώρας αναφέρονται τα εξής:
Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους. Η ύπαρξη όλων των σχετικών προσόντων και η ανταπόκριση στα προβλεπόμενα κριτήρια έχει προκύψει με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Για παράδειγμα η ένταξη των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης προβλέπεται από το άρθρο 17 παρ. 7 του Ν. 4325/2015 και έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσης επισημαίνεται ότι οι ίδιες μετατάξεις εγκρίθηκαν προηγουμένως από τα αρμόδια δικαστικά (υπηρεσιακά) συμβούλια. Ας σημειωθεί ότι η έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας και αξιολόγησης των προσόντων για μετάταξη ανάγεται στο έτος 2013 (άρθρο 90 παρ. 1 του Ν. 4172/2013), ενώ πίνακας των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014.
Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τοποθετούνται γραμματείς στα Δικαστήρια!
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού, Νίκου Παρασκευόπουλου οι δεκαεφτά καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μετατάχθηκαν από στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ «μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης, κατηγορίας ΥΕ του κλάδου καθαριστριών στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων πλήρους απασχόλησης και τους τοποθετούμε στα αναφερόμενα στον πίνακα δικαστήρια και εισαγγελίες».
Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να τοποθετήσει τις καθαρίστριες σε θέσεις γραμματέων έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους των δικηγόρων, πολλοί εκ των οποίων αντιδρούν αφού όπως λένε «είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε».