Τρεις μέρες πριν τη διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού και οι συμμετοχές φτάνουν τις 44.000. Απ΄ όλο τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα για να τρέξουν τη διαδρομή από το Μαραθώνα έως και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος του Ντίσελντορφ, Τόμας Γκέιζελ.

Ο Δήμαρχος του Ντίσελντορφ, ο οποίος στις εκλογές του 2014 κατάφερε να κερδίσει με ποσοστό 59,2%, είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων τα τελευταία 20 χρόνια κι έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του όχι μόνο στην πόλη του, αλλά και στη Μαδρίτη, τη Ρώμη, το Ελσίνκι και τη Νέα Υόρκη μεταξύ άλλων.

Σε δηλώσεις του τόνισε: «Ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα να τρέξω στον Μαραθώνιο της Αθήνας αυτό το Σαββατοκύριακο. Ενθουσιάστηκα όταν οι διοργανωτές του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού έφεραν τη φλόγα στο Ντίσελντορφ με αφορμή τον Μαραθώνιο Metro Group την περασμένη άνοιξη. Τότε αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα όνειρο διαρκείας για μένα, να λάβω μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα. Στην Αθήνα αισθάνομαι ότι βρίσκομαι μεταξύ φίλων κι έχω πολλούς Έλληνες φίλους από την ελληνική κοινότητα του Ντίσελντορφ», καταλήγει ο Γερμανός δήμαρχος και δρομέας.