Η Αγία Αικατερίνη ή Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας, aka (also known as) Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη ήταν μία από τους Μεγαλομάρτυρες της Ορθοδοξίας, που έμεινε ακλόνητη στα πιστεύω της στον χριστιανισμό παρά τις πιέσεις και τα βασανιστήρια που υπέστη. Έλαβε το όνομα Αικατερίνα, αυτή δηλαδή που είναι πάντα καθαρή, αγνή, (αιέν καθαρινά). Η Αγία Αικατερίνη θεωρείται προστάτις των Μηχανικών και ιδιαίτερα των παρθένων και φοιτητριών. Να ξέρετε σε ποιόν να προσευχηθείτε όσοι θέλετε να πάρετε πτυχίο. Έτυχε μεγάλης μόρφωσης και ήταν κάτοχος της λατινικής γλώσσας και της ελληνικής φιλολογίας. Γενικά ήταν πολύ μπροστά. Την Αικατερίνη όμως εκτός της σοφίας και των αρετών της, την διέκρινε και το σπάνιο κάλλος της μορφής της, είχε δηλαδή όλο το πακέτο όπως και οι παρακάτω κυρίες που φέρουν το όνομα της.

Με αφορμή την Αικατερίνη, σήμερα γιορτάζουν οι Kατερίνα, Κάτια, Καίτη (13 σε αριθμό γιατί μετά κουραστήκαμε):

Διδασκάλου

Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του 1984 της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά και της Φιλοσοφικής Αθηνών. Μάλιστα, το Κοινωφελές ίδρυμα Α. Ωνάσης της έδωσε υποτροφία για τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Να κάτι που δεν ήξερες.

Λέχου

Γεννημένη στις 10 Φεβρουαρίου 1967 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1987 από το Θέατρο Τέχνης και την αγαπήσαμε στο «Είσαι το ταίρι μου» που έπαιζε την σπαστικιά καλλονή αλλά και την τρυφερή μητέρα στο «Ευτυχισμένοι Μαζί». Γενικά την αγαπάμε.

Κωνσταντίνου

Τελείωσε ταυτόχρονα τη Φιλοσοφική και τη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, απ' όπου αποφοίτησε το 1986 μαζί με τις φίλες της Μαρία Καβογιάννη και Υρώ Μανέ. Έγινε ευρέως γνωστή -δηλαδή εγώ από κει την ξέρω- στη σειρά "Εγκλήματα".

Γερονικόλου

Γεννημένη την 1η Σεπτεμβρίου, είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ο ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή,αν και νέο αίμα στην υποκριτική, είναι στην κωμική σειρά του Mega «Λάκης, ο γλυκούλης», οπού υποδυόταν την Άννα, κόρη του Πέτρου Φιλιππίδη, που ομολογουμένως ήταν πιο γλυκούλα από αυτόν.

Στανίση

Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1957. Εργάστηκε σε εργοστάσια, στη λάντζα εστιατορίων και ως οικιακή βοηθός, πριν γίνει η απόλυτη σταρ στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. O συγγραφέας Κώστας Ζουράρις την έχει χαρακτηρίσει "ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού". Συγνώμη, Κυρία μου, ποια είστε;

Παπουτσάκη

Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε στην δραματική σχολή «Ιασμός». Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες επιτυχημένα αλλά η ερμηνεία της στην Αλίκη, δεν ήταν και η καλύτερη.

Καινούργιου


Γεννήθηκε 1 Ιανουαρίου του 1970. Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Όταν ήταν μικρή μίλαγε ακατάπαυστα κάτι που κάνει μέχρι και σήμερα αφού έχει βγάλει όλα τα εσώψυχα της στις εκπομπές της.

Γαρμπή

Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1961 και μετράει ήδη 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία. Και έχει αυτό το κάτι…"Αυτό το κάτι που θελώωω, που θα με κάνει σαν τρελή να σαι θελώωωω..."

Γκαγκάκη

Η πρώην Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Κατερίνα Γκαγκάκη, σπούδασε Ψυχολογία και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία και Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics and Political Science. Είχε "πρωταγωνιστικό" ρόλο ως μέλος της κριτικής επιτροπής στους τρεις κύκλους του δημοφιλούς talent show του ΑΝΤ1 «The X-Factor» και στο “Dansing with the stars”.

Δανδουλάκη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου 1947. Αποφοίτησε από την Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν και το London School of Dramatic Art. Έχει δηλώσει ότι μπορεί να τρέφεται μόνο με φρούτα. Φαίνεται.

Καραβάτου


Γεννήθηκε 1η Ιανουαρίου του 1974 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά έχει κάνει και μεταπτυχιακό στην Αγγλία πάνω στο "Εκπαιδευτικό θέατρο". Το σίγουρο είναι ότι το παιδί που κυοφορεί με πατέρα τον Κρατερό, θα έχει προσωπικότητα.

Ζυγούλη

Σύζυγος του Σάκη Ρουβά. Τι άλλο;

Και φυσικά η τραγουδοποιός Κατερίνα Στικούδη.

Τραγούδησε πρόσφατα και Σιδηρόπουλο. Τα λόγια είναι περιττά. (Όχι αλήθεια τώρα, εδώ μου φαίνεται ότι τραγουδάει καλά)

Χρόνια Πολλά!