Επίσκεψη στις Φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, ο οποίος έχει αναλάβει τον τομέα της σωφρονιστικής και αντεγκληματικής πολιτικής. Φυσικά, η κίνηση αυτή του γενικού γραμματέα θα μπορούσε και να μην ήταν είδηση, αν δεν συνδυαζόταν με μια πληροφορία του «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τα πρόσωπα που συνάντησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, αλλά και για τη χρονική συγκυρία της επίσκεψης.

Ο κ. Φυτράκης λοιπόν -όπως λένε οι πληροφορίες- πήγε στον Κορυδαλλό μερικές ημέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και είχε συναντήσεις με πρόσωπα που σχετίζονται με κατηγορίες συμμετοχής στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και όχι μόνο. Πηγές του «S» αναφέρουν, μάλιστα, ότι ένας από τους συνομιλητές του ήταν ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος με επιστολή του είχε προαναγγείλει έναν «Μαύρο Δεκέμβρη». «Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου, εξεγερτικού, αναρχικού μετώπου είναι απλή. Μια εκστρατεία δράσης με το όνομα “Μαύρος Δεκέμβρης”, η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης μέσα κι έξω από τις φυλακές», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή, που συνυπέγραφε ο Παναγιώτης Αργυρός. Είναι άγνωστο τι ακριβώς συζητήθηκε σε αυτή τη συνάντηση, πάντως θεωρείται πιθανόν πως σχετιζόταν με τις απειλές αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φυτράκης, που είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης και αριστούχος διδάκτωρ της Νομικής, έχει ασχοληθεί εκτενώς με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ από το 1999 εργάστηκε στον Συνήγορο του Πολίτη ως ειδικός επιστήμονας, ακριβώς με την αρμοδιότητα των «δικαιωμάτων του ανθρώπου». Ηταν μάλιστα από τους πρώτους γενικούς γραμματείς υπουργείων που διορίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και οι σχέσεις του με το Μαξίμου θεωρούνται πάρα πολύ καλές.