Το φράγμα των 100 εκατ. δολαρίων μόνο στη Βόρεια Αμερική έσπασε η προείσπραξη των εισιτηρίων την 7η ταινία της γνωστής επικής σειράς Star Wars. Η έβδομη συνέχεια της σειράς με τίτλο «Η Αφύπνιση της Αυτοκρατορίας», έχει προκαλέσει πανικό ενθουσιασμού στο κοινό, καταγράφοντας εισπράξεις ρεκόρ αρκετό διάστημα πριν την προβολή του. Μόνο το Σαββατοκύριακο της πρώτης προβολής του, οι εισπράξεις από την προπώληση των εισιτηρίων κυμαίνονται από 50 έως 60 εκατομμύρια δολάρια. Η νέα ταινία του Star Wars έχει ήδη 20% μεγαλύτερες εισπράξεις από το Jurassic World και διπλάσιες από την ταινία «The Avengers: Age of Ultron», δύο από τις παραγωγές που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση στη διάρκεια του 2015.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι εισπράξεις της ταινίας μόνο για το Σαββατοκύριακο της πρώτης προβολής, ενδέχεται να κυμανθούν μεταξύ 170 και 240 εκατ. δολαρίων. Το ρεκόρ «ανοίγματος» διατηρεί μέχρι σήμερα το Jurassic World, με 208,8 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Δεκέμβριος δεν θεωρείται ο ιδανικός μήνας για πρώτες προβολές ταινιών, ενώ η ταινία Avatar, η οποία έσπασε όλα τα ρεκόρ με συνολικές εισπράξεις 2,8 δισ. δολάρια, είχε κάνει πρεμιέρα με 77 εκατ. δολάρια, τον Δεκέμβριο του 2009.

Η προώθηση μάλιστα της ταινίας έχει πάει σε άλλο λέβελ. Η Στήλη του Nelson στο Λονδίνο έγινε φωτόσπαθο για την πρεμιέρα του Star Wars και η  Disney πλήρωσε 24.000 λίρες για να φωτιστεί αναλόγως το μνημείο.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, φωτογραφίζονται με τα τατουάζ τους, μασκαρεμένοι δίπλα στις συλλογές τους, τα κουστούμια τους και οτιδήποτε μαζεύουν που έχει να κάνει με τον Πόλεμο των Άστρων.

Ο συλλέκτης James Burns που είναι 44 χρονών, ποζάρει μαζί με ένα μέρος της συλλογής του στο Λονδίνο. Είπε: «Έχω συναντήσει τόσους υπέροχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι μια υπέροχη κοινότητα ατόμων που έχουν τις ίδιες ιδέες και το ενδιαφέρον για το Star Wars. Δεν υπάρχει τίποτα σαν και αυτό».

Ο φαν Chris Pelliteri, 45 ετών, με την γυναίκα του, 36 ετών, τον 8χρονο γιο του, Jay και την 6χρονη κόρη του Lily, ποζάρουν στην φωτογραφία σαν χαρακτήρες της ταινίας στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια. Ο Chris είδες για πρώτη φορά το Star Wars, το 1977 όταν ήταν 7 χρονών σε ένα κινηματογράφο για αυτοκίνητα. Λέει ότι οι φίλοι του και η οικογένεια του νομίζουν ότι «ήμαστε λίγο τρελοί που ντυνόμαστε με τις στολές από το Star Wars αλλά επειδή ξέρουν ότι τις περισσότερες φορές το κάνουμε για φιλανθρωπικούς λόγους...είναι κουλ με αυτό».

Ο φαν του Star Wars και ταχυδρόμος Dave Oldbury, 47 ετών, δείχνει στην φωτογραφία μερικά από τα Star Wars τατουάζ του, στο Σάουθαμπτον, στην Βρετανία. «Είναι ένα ταξίδι ζωής. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχω γνωρίσει κόσμο που δεν θα έκανα παρέα κανονικά», λέει, «Το πράγμα που μας ενώνει είναι το γεγονός ότι όλοι μας αγαπάμε τις ταινίες».

Ένας άντρας με το ψευδώνυμο Ikemasa που είναι 37 χρονών και δεν θέλει να δώσει το πραγματικό του όνομα, ποζάρει ντυμένος Darth Vader δίπλα στην συλλογή του από Star Wars στο σπίτι του στο Τόκιο στην Ιαπωνία. Διηγείται ότι όταν ο δίχρονος γιος του βλέπει τον Darh Vader σε μια ταινία ή στην τηλεόραση, τον φωνάζει '’μπαμπά’’». 

Δείτε το τρέιλερ και μετά δείτε την ταινία στο σινεμά από τις 24 Δεκεμβρίου.