Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ το νέο μυθιστόρημα της Κάλλης Καρατζά "Ματωμένες Κερασιές".

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένα λησμονημένο βότσαλο ταξιδεύει στις θάλασσες της Μικράς Ασίας και αποκαλύπτει τα συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Μαντώς Αϊβαλιώτη.
Δύο νεαρά κορίτσια, η Διαμαντούλα και η Εμινέ, μοιράζονται τα μυστικά τους στα σοκάκια της Σμύρνης και κεντούν παρέα κερασιές πάνω σε ατλαζένια μαξιλάρια. Κι όταν ο έρωτας φωλιάζει στις καρδιές τους για τον ίδιο άντρα, η γλυκιά Διαμαντούλα κρύβει βαθιά μέσα της την προδοσία της καλύτερής της φίλης και αφιερώνει τη ζωή της στη μικρή Ραλλού, καρπό του παράνομου έρωτα της Εμινέ.

Ελπίδες και όνειρα, όμως, αντέχουν στη φωτιά και στο θάνατο, και ταξιδεύουν από την προκυμαία της Σμύρνης στην καινούρια πατρίδα, παρέα με την κοκκινομάλλα πιανίστρια που μες στην αντάρα βρέθηκε στο ίδιο καράβι του ξεριζωμού με τη Διαμαντούλα. Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται αργά αργά σκιαγραφώντας τις δυσκολίες τριών γυναικών να επιβιώσουν σε ένα χαμόσπιτο στον Πειραιά• η άβουλη Διαμαντούλα, η μικρή Ραλλού και η Ολυμπία, γόνος Φαναριωτών, με γαλλικά και πιάνο, που διαφεντεύει τις ζωές τους και ορίζει κάθε τους βήμα.

Ύστερα από λίγα χρόνια, ηχούν οι σειρήνες του πολέμου. Η νεαρή Ραλλού σαγηνεύεται από ένα δάσκαλο και ζει μόνο για ένα βράδυ το μεγάλο έρωτα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε Ακρόπολη και 13 μουσεία

Σκληρή απάντηση Χατζάκη στον Αν.Υπουργό Πολιτισμού

Σχεδιάστε την αφίσα του Matala Festival και κερδίστε 200€

Ο Ξυδάκης διώχνει με νόμο τον Χατζάκη από το Εθνικό Θέατρο

Ψηφιακός γίνεται ο πρώτος δίσκος του Έλβις Πρίσλεϊ