Νέα τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην παραλία Ζέφυρος της Ρόδου με εκατοντάδες να μετανάστες να έχουν ναυαγήσει και να ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση διάσωσης, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, οι μετανάστες είναι περισσότεροι από διακόσιους, πιθανότατα πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν εναγωνίως να βγουν στην ακτή.

Το πλοιάριο που επέβαιναν οι μετανάστες συνετρίβη στα βράχια της ακτής και έτσι οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα και προσπαθούν να σωθούν, ενώ επικρατούν ευτυχώς, καλές καιρικές συνθήκες. Πολίτες της Ρόδου που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και το ΕΚΑΒ, προσπαθούν να περιθάλψουν όσους διασώζονται ή κατορθώνουν να βγουν στην ακτή.

Μέχρι στιγμής λιπόθυμο ανασύρθηκε από τη θάλασσα ένα παιδί 4-5 ετών, το οποίο εσπευσμένα μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Ρόδου, όπου μεταφέρονται κι άλλοι από τους μετανάστες, με μικροτραυματισμούς και υποθερμία.