Ο ήλιος και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έδωσαν τη θέση τους στην κακοκαιρία, το κρύο  και το χιόνι. 

Από το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε σημαντική μεταβολή του καιρού, η οποία όσο περνούν οι ώρες εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα με τοπικές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς άνεμους που η ένταση τους στο Αιγαίο θα φθάσει σταδιακά τα 7 με 8 μποφόρ.   

Σύμφωνα με το weather.gr αυτές είναι οι περιοχές στις οποίες σήμερα θα χιονίσει.   


Δείτε πού αναμένονται χιονοπτώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας

Τετάρτη - 20:00

Τετάρτη - 20:00 

Τετάρτη
23:00

Τετάρτη 23:00 

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε ενόψει της κακοκαιρίας:

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων, συνιστά:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, όπως γλάστρες και σπασμένα τζάμια, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Εάν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

- Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
- Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
- Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
- Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.
 

Αν μετακινούνται πεζοί:

- Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα, αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
- Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).
Μέτρα προστασίας για τους άστεγους ανακοίνωσε και ο δήμος Πειραιά

Μετά το δήμο Αθηναίων, μέτρα για τους άστεγους, προκειμένου να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε και ο δήμος Πειραιά.
Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου θα διαθέσουν, σε 24ωρη βάση και για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία, τους θερμαινόμενους χώρους που βρίσκονται στον 1ο όροφο του Πύργου στον Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2, αλλά και το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στη Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β' 9 -11.
Ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έχει λάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι υπηρεσίες έχουν στη διάθεσή τους δύο αλατιέρες, πέντε υδροφόρα οχήματα με θαλασσινό νερό και έξι μικρά φορτηγά αυτοκίνητα για μεταφορά αλατιού σε στενούς δρόμους. Ακόμη, έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση των δημοτών 1.000 σάκοι των 15 κιλών με αλάτι αποχιονισμού σε 50 προεπιλεγμένα σημεία, κυρίως σε περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και συγκεκριμένα στην Άνω Πόλη, τις 40 Εκκλησιές, την Άνω Τούμπα και την Τριανδρία.

Επιπλέον, όλες οι εποπτείες καθαριότητας του Δήμου είναι εφοδιασμένες με αλάτι σε σάκους, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες διατηρούν διαρκή επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ, ώστε να επέμβουν άμεσα για την ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ, ο Δήμος έλαβε έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των αστέγων. Από αύριο έως και τη Δευτέρα θα παραμείνουν προσβάσιμοι και διαθέσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι του 4ου και 5ου Κ.Α.Π.Η. ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Τα συγκεκριμένα παραρτήματα του Κ.Α.Π.Η. θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτές είναι το υπνωτήριο Αστέγων, που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811) από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα στις 11.00 και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, που λειτουργεί, επίσης, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310527938) από τις 10.00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.