Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ καταδικάστηκαν ομόφωνα απο το Μικτό Ορκωτο Εφετειο οι δυο Αφγανοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη τον Μαΐο του 2011. 

Η απόφαση παρέμεινε ίδια με την πρωτόδικη κρίση του δικαστηρίου. 
Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας ωστόσο η πρόταση του απορρίφθηκε ομόφωνα απο το δικαςτηριο.

Οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν κατα συναυτουργία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. 

Η δολοφονία του 44χρονου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι δυο Αφγανοί και ένας τρίτος ασύλληπτος δράστης, πακιστανικής καταγωγής, του είχαν επιτεθεί ξημερώματα στη Γ Σεπτεμβρίου όταν πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του απο το πάρκινγκ για να πάει στο μαιευτήριο τη γυναικα του να γεννήσει. Σκοπός τους ήταν να του αφαιρέσουν την κάμερα που είχε στη κατοχή του την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι 120 ευρώ. 

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση εξέφρασαν η σύζυγος του Μανώλη, Βιρτζίλι και ο δικηγόρος της, 
Η κυρία Βιρτζίλι επισήμανε πως η απόφαση ειναι μια δικαιωςη γιατί θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της. "Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αυτή που επρεπε", ειπε χαρακτηριστικά, ενώανέφερε πως τα παιδιά τιμούν τον πατέρα τους αλλά ακόμα δεν έχουν ρωτήσει λεπτομέρειες.
Ο δικηγόρος Σωκρατης Μαρινάκος τόνισε οτι η οικογένεια ειναι απόλυτα ικανοποιημένη απο την απόφαση ωστόσο σημείωσε οτι δε θα αλλάξει το γεγονός οτι η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανωλη Καντάρη Εμμανουελλας θα ειναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του.