Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές μετά τη σύλληψη δύο τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για δύο άνδρες που διαθέτουν σουηδικό διαβατήριο και έχουν καταγωγή από τη Βοσνία.

Ο ίδιος μάλιστα είχε συληφθεί από τις βρετανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες το 2005 όταν πραγματοποιήθηκε έφοδος και έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν  εκρηκτικές υλικές, ζώνη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί με χτυπήματα τρομοκρατικά σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο. 

 Ο 29χρονος Mirsad Bektasevic , που θεωρούνταν μέλος της Αλ Κάιντα, καταδικάστηκε τότε σε 14 χρόνια φυλάκιση και αποφυλακίστηκε πριν από μερικά χρόνια.  

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο 20χρονος Αl Hasani Amer, έχει καταγωγή από την Υεμένη. 

Προορισμός τους σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές ήταν η Τουρκία και στη συνέχεια η Συρία ως τελικός προορισμός και πραγματοποιείται ανάκριση για το πώς έφτασε μέχρι την Ελλάδα και όλους τους σταθμούς της διαδρομής του μέχρι να φτάσει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 

Μέχρι στιγμής Οι δύο συλληφθέντες, που κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.

Με την υπόθεση, λόγω και του παρελθόντος του Βόσνιου, ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, που ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.