Νέα επιδείνωση του καιρού, μετά την εβδομάδα καλοκαιρίας, αναμένεται από σήμερα. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά, όπου θα εμφανιστούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα. Στο ορεινά και σταδιακά σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αναμένονται χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς από το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην Αττική οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα και μετά αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς, στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως θυελλώδεις.

Στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι και μετά αναμένονται νεφώσεις και βροχές, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά πολύ θυελλώδεις.

Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς, στην κεντρική από 6 έως 16, στα νότια 8 έως 17 βαθμούς και στη δυτική από 11 έως 16. Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα βορειοανατολικά θυελλώδεις .Το βράδυ σταδιακά και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας με πιο έντονα φαινόεμα αναμένεται από εβδομάδα με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

«Φέτος, οι Αλκυονίδες κράτησαν αρκετά και έφεραν θερμοκρασίες 4-6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος ανέβηκε ακόμη περισσότερο, όπως στη Λαμία, όπου άγγιξε τους 23 βαθμούς Κελσίου» είπε ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές στην Espresso και πρόσθεσε: «Πάντως, το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα έχει διάρκεια, αφού από την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά. Αντίθετα, την ερχόμενη Τρίτη προς Τετάρτη φαίνεται να έρχεται μια πιο δυνατή διαταραχή, που θα δώσει νέα φαινόμενα».