Αποστολή στην Τεχεράνη: Ελένη Καλογεροπούλου

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέπτεται το Ιράν μετά την άρση του εμπάργκο . 
Είναι χαρακτηριστικό τπ γεγονός ότι πολλά ξένα δημοσιογραφικά μέσα έχουν στείλει απεσταλμένους για να καλύψουν την επσκεψη, καθώς το Ιράν αποτελεί τον νέο πόλο έλξης οικονομικών επενδύσεων απ όλο τον κοσμο.
Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το τεχνολογικό και ενεργειακό πάρκο στην Τεχεράνη, ενώ το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση της πρεσβείας. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται απο τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πανό Σκουρλέτη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μαρδάς και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα.  
Ενεργειακό,τουρισμός,αποκατάσταση αεροπορικών συγκοινωνιών, διαχείριση υδάτινων πόρων, αγροτοδιατροφικού τομέας, εμπορική ναυτιλία, κατασκευές, εκπαίδευση, πολιτισμός, φάρμακα, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν ενώ θα υπογράφουν και διμερής συμφωνίες . Αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον ανώτατο ηγέτη Αγιοτολάχ Αλί Χαμενεί και τον πρόεδρο Χάσανε Ρουχανί. 
Περίπου σαράντα Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και εκπρόσωποι των δημοσίων οργανισμών μετέχουν στην αποστολή και θα έχουν επαφές με Ιρανούς εκπροσώπους όλων των τομέων που έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά .
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη του από την ιστορική πόλη Ισφαχαν ,
Στις συνομιλίες που θα έχει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Ιράν ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει και τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής .