"Κόβεται" στα δύο από το μεσημέρι της Τρίτης η Ελλάδα, καθώς το μπλόκο των Τεμπών αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας να προχωρήσει σε επ' αόριστον αποκλεισμό του δρόμου.

Έτσι, από αύριο στις 12 το μεσημέρι τα Τέμπη θα κλείσουν και παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξουν εκ νέου.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα θα παραμείνει εν τέλει ανοιχτή απόψε -ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ.- και θα κλείσει οριστικά αύριο το μεσημέρι.

Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Από την ερχόμενη Παρασκευή να στηθεί μπλόκο στο Σύνταγμα αφού τα εκτός από τους χιλιάδες αγρότες που θα κατέβουν με κάθε μέσο στην Αθήνα θα ζητηθεί από την αστυνομία να έρθει στο κέντρο της πόλης και ένας αριθμός τρακτέρ από το λεκανοπέδιο. Οι αγρότες θα παραμείνουν στο κέντρο της πόλης μέχρι νεωτέρας (τουλάχιστον για τρεις μέρες ανάλογα και με τον καιρό).

Παράλληλα, υπό συζήτηση είναι η πρόταση να κλείσουν έστω και για λίγο και τις σιδηροδρομικές γραμμές με τα τρακτέρ.

Ο Νεφελούδης του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίασε τα τρακτέρ με τανκ

O Ανδρέας Νεφελούδης, προσπάθησε να ειρωνευτεί, την απόφαση που έλαβαν οι αγρότες για να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, παρομοιάζοντας τα με τανκς. Ωστόσο ξεχνάει ότι το συγκεκριμένο αφήγημα έχει συνδεθεί με άλλες "μαύρες" εποχές, που έχουν κρυφτεί για τα καλά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση του γγ του υπουργείου Εργασίας:

«…ακούω τους αγρότες να ζητούν 30000€ αφορολόγητα, να αποσυρθεί ό,τι δεν τους βολεύει και να βλέπω δίπλα τους κοτσωνάτους τους υπόδικους και αυτούς να χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν, την ξεφτίλα του πράγματος και που τους οδηγούν. Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους΄υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλαξία. Καλώς να έρθουν......»