Ως παράνομες, αντίθετες τόσο στον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, όσο και τον Αστικό Κώδικα να ακυρωθούν οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος  για επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές  αποχές,  ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο τέως δικαστικός λειτουργός και δικηγόρος Δημήτρης Καλουτάς.

 Ο   κ. Καλουτάς σημειώνει ότι οι συνεχείς, επαναλαμβανόμενες ανά εβδομάδα αποφάσεις πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, έχουν εξαθλιώσει όλους οικογενειάρχες, μαχόμενους δικηγόρους και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά και ανεπάγγελτη σύζυγο, ενώχαρακτηρίζει καταχρηστικές τις αποφάσεις για επαναλαμβανόμενες αποχές,  καθώς μεθοδεύουν  την καταστρατήγηση της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν δέχεται τις μακροχρόνιες απόχες του δικηγορικού σώματος.

Παράλληλα, ζητεί   οι επαναλαμβανόμενες αποχές να κηρυχθούν  καταχρηστικές, αντιδεοντολογικές, παράνομες και αντιδικονομικές  μεθόδευσες,   οι  οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην εξαθλίωση του δικηγόρους, κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης και των χρηστών ηθών όπως καταγράφονται στον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικά Δεοντολογία των δικηγόρων.

Εξάλλου,  σήμερα   λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε η  γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας.

Ειδικότερα, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο μεσημέρι      στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ   η γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

 Η γενική συνέλευση αναβλήθηκε, καθώς  προσήλθαν μόνο 800 δικηγόροι, ενώ για το σχηματισμό απαρτίας απαιτούνταν τουλάχιστον 2.000 δικηγόροι.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής πριν την  αναβολή της γενικής συνέλευσης έκανε μια σύντομη ενημέρωση των συναδέλφων του επί των εξελίξεων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, το δικηγορικό σώμα αναμένει βελτιωτικές θετικές κινήσεις από την πλευρά του υπουργού  Εργασίας  Γιώργου    Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος ναι μεν  προφορικά   έχει αναφερθεί σε κάποιες θετικές αλλαγές στο ασφαλιστικό,  αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο τελικό νομοσχέδιο.