Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους. Οι προετοιμασίες για το 2ο Φεστιβάλ το καλοκαίρι έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό.

Οι διοργανωτές μαζί με μουσικούς και τεχνικούς από όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να δημιουργήσουν και φέτος ένα Φεστιβάλ ιδιαίτερα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, θα αποτελέσει πόλο έλξης για το διεθνές μουσικόφιλο κοινό. Μετά την περσινή επιτυχία το ΔιΦεΜΜ, που αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες του νησιού, θα διαρκέσει μία μέρα παραπάνω και θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου 2016 - το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μουσικοί θα ανακοινωθούν επίσημα στις 4 Απριλίου στον ιστοχώρο του Φεστιβάλ.

Στις 4 & 5 Απριλίου το Φεστιβάλ πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο Βερολίνο και το Ντύσελντορφ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, για να παρουσιάσει το φετινό του πρόγραμμα και μαζί το νησί της Λέσβου.