Εκτός ελέγχου είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στην Ειδομένη!

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη, με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να απαντούν με ξύλο και χρήση χημικών. Μπροστά στο φράχτη βρίσκονται τουλάχιστον 100 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην ουδέτερη ζώνη, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι αρχές των Σκοπίων αρχικά ζήτησαν από την αντιπροσωπεία των προσφύγων που διαπραγματεύονταν μαζί τους να φύγουν ειρηνικά, ωστόσο, πριν λίγο άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους δακρυγόνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο thestival.gr.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μοιράστηκε από αγνώστους φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, που καλούσε τους πρόσφυγες σε μαζικό πέρασμα από τα σύνορα.

Δήμαρχος Παιονίας στα Παραπολιτικά 90,1: "Οι αλληλέγγυοι κάνουν ό,τι γουστάρουν"

«Η αστυνομία έχει γίνει ρεζίλι το κράτος δεν λειτουργεί ό,τι θέλουν κάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες , η τοπική κοινωνία έχει εξαγριωθεί υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα. Η Μ.Κ.Ο και η ύπατη αρμοστεία δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν» δήλωσε από την πλευρά του στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Παραπολιτικά επί 7» με τον  Αλέκο Βασιλόπουλος ο δήμαρχο Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Κατήγγειλε ότι οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι  έχουν γεμίσει το Πολύκαστρο και κάνουν ότι «γουστάρουν στην περιοχή», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Γ. Κυρίτσης: Καταδικαστέες οι ενέργειες των δυνάμεων της ΠΓΔΜ στην Ειδομένη

«Η χρήση χημικών, σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου λάμψης από τις δυνάμεις της ΠΓΔΜ, άνευ διακρίσεων, εναντίον ευάλωτων πληθυσμών, και μάλιστα χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, είναι πρακτική επικίνδυνη και καταδικαστέα» τονίζει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ.
«Καλούμε τις αρχές της ΠΓΔΜ να αντιληφθούν τους δυνητικούς κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Καλούμε επίσης τους πρόσφυγες να μην πιστεύουν τις φήμες και τις ψευδείς πληροφορίες που διακινούν με εγκληματική ανευθυνότητα άγνωστοι, και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές που εγγυώνται την ασφαλή μετακίνησή τους στους οργανωμένους χώρους προσωρινής φιλοξενίας» σημειώνει ο κ. Κυρίτσης.

Κουμουτσάκος: "Που είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής";

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στην Ειδομένη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι σημερινές βίαιες ενέργειες Δυνάμεων Ασφαλείας των Σκοπίων κατά προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, συνιστούν επικίνδυνο γεγονός. Τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά. 
 
Τα πολύ ανησυχητικά γεγονότα στην Ειδομένη, τα οποία είχαν, ουσιαστικά, προαναγγελθεί, αποκαλύπτουν την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους.
 
Που είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Που είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Που είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Που είναι το Υπουργείο Εξωτερικών; 
 
Που είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει;».