Δύο νέα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών δημιουργούνται με ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και στην Τρίπολη της Αρκαδίας, το τελευταίο είναι το πρώτο που δημιουργείται στην Πελοπόννησο, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Σε αμφότερα τα προαναφερθέντα Κέντρα την ευθύνη για τη σίτιση των διαμενόντων σε αυτά αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, και πιο συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία, όπως προκύπτει από τις σχετικές προκηρύξεις διαγωνισμών που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

Πιο συγκεκριμένα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα “Complex A”, στο κτήμα «Γ. και Γ Κορδογιάννη και ΣΙΑ ΟΕ», με δυνατότητα φιλοξενίας 3.000 ατόμων, ενώ το έργο της σιτίσεως των προσφύγων/μεταναστών συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μεταναστεύσεως και Εντάξεως της ΕΕ.

Το αντίστοιχο Κέντρο Φιλοξενίας στην Τρίπολη θα βρίσκεται στο εργοστάσιο ξυλείας «Παπαλάμπρος Ι» στη βιομηχανική περιοχή της Τριπόλεως με δυνατότητα φιλοξενίας 1.700 ατόμων.

Γι’ αυτό το τελευταίο ο αρμόδιος συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαχειρίζεται το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερα προβλήματα.». Ο ίδιος, αφού σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή έγινε αιφνιδιαστικώς και χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια δημοτική αρχή της πόλεως, προσθέτει : «Η ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και τα «σπασμένα» θα κληθεί να πληρώσει για ακόμη μια φορά η τοπική κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του οφείλουν πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να ζημιώνουν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες με τις καταστροφικές επιλογές τους».

Λ.Σ.Μ.