Χειρόφρενο θα τραβήξουν αύριο το μεσημέρι Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ προκαλώντας ατελείωτη ταλαιπωρία στους Αθηναίους. Παράλληλα σε απεργία έχουν προκηρύξει η ΠΝΟ, οι δάσκαλοι και νοσηλευτές.

Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ

Οι εργαζόμενοι στα  στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με νέα στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 16:00.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ πραγματοποιούν αυτές τις στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Την Παρασκευή δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των τριών μέσων από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δάσκαλοι

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας προανήγγειλε για αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), αντιδρώντας στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και στους διορισμούς των δασκάλων. Οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, αύριο, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΠΝΟ

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουν την απεργία που είχαν προκηρύξει για σήμερα και αύριο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η ομοσπονδία υπαλήλων λιμανιών Ελλάδας, η ένωση μονίμων και δοκίμων λιμενεργατών ΟΛΠ και ο σύνδεσμος εποπτών – αρχιεργατών ΟΛΠ.