Την ακριτική (και κρίσιμη) Τακτική Διοίκηση του 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41 ΣΠ) στη Σαμοθράκη επισκέφτηκε ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος. 

Στη διάρκεια της επισκέψεως της Στρατηγού Α.Ηλιόπουλου στο ακριτικό νησί παρακολούθησε εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες του Σχηματισμού, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσει το «τρίπτυχο»: Γνώση της αποστολής από το προσωπικό, υψηλό ηθικό, αλλά και τη λειτουργικότητα των διατιθέμενων οπλικών συστημάτων και μέσων. 

Μετά από τις διαπιστώσεις αυτές ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ συνεχάρη το προσωπικό για το έργο που επιτελεί και στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΓΕΣ, ενώ δεν παρέλειψε να παρέχει και ο ίδιος τις δικές κατευθύνσεις και οδηγίες, όπου έκρινε σκόπιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της ιδιαιτερότητος της αμύνης της νήσου, και του «απομονωμένου» αυτής, το ιστορικό 41ο Σύνταγμα Πεζικού δεν αποτελεί μία απλή Μονάδα Πεζικού του Ελληνικού Στρατού, αλλά έχει αναβαθμιστεί σε «Τακτική Διοίκηση» κάτι που πρακτικώς σημαίνει ότι περιλαμβάνει στοιχεία όλων των άλλων Όπλων και Σωμάτων για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής του. 

Τέλος, αλλά όχι και έσχατο, στον πίνακα μοριοδοτήσεως των στρατευσίμων οι οποίοι υπηρετούν σε διάφορες φρουρές ανά την επικράτεια, η προϋπηρεσία στη Σαμοθράκη παρέχει τα υψηλότερα μόρια για την εν συνεχεία μετάθεση κάποιου σε άλλη φρουρά, πλησιέστερα στον τόπο διαμονής του. 

Λ.Σ.Μ.