Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα τόσο στο Φράγμα της Απολακκιάς και την Ίστριο, όσο και προς την Μονόλιθο και τα Σιάννα, στη νότια Ρόδο, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο αντιδήμαρχος Ρόδου αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Αγαπητός Πάλλας.

Οι ζημιές πάντως είναι αρκετά μεγάλες ενώ άγνωστα είναι τα αίτια που την προκάλεσαν.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας να επιχειρούν από αέρος, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, οι εθελοντικές ομάδες, απλοί πολίτες και βαρέα οχήματα  θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να δίνουν μάχη με τις «πύρινες γλώσσες» μέχρι να υπάρξει πλήρης έλεγχος της πυρκαγιάς.

Το μεσημέρι είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Απολακκιάς. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς και κατευθύνεται προς Σιάννα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχηματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 10 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τις προσπάθειες ενισχύουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά σύμφωνα  με πληροφορίες της "Ροδιακής" στο σημείο πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ, με συνέπεια να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

fotia rodos rodiaki 3.jpg

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά, κοντά στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά. 

O πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής που βρίσκεται επίσης στο σημείο, σε δηλώσεις του στη Ροδιακή, τόνισε ότι η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη απ' όσα ο ίδιος αντιλαμβάνεται, χωρίς ωστόσο να είναι ειδικός, και θα πρέπει να υπάρξει άμεση και έγκαιρη υποστήριξη στις ήδη υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, για να μπορέσει να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς.