Παρουσιάστηκαν και ήδη έχει ξεκινήσει κανονικώς η εκπαίδευσή τους στις έδρες των Σχολών Εφαρμογής των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, των νέων Ανθυπολοχαγών της Τάξεως 2016 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στο Βασικό Τμήμα της Σχολής Εφαρμογής του Όπλου και Σώματος στο οποίο πλέον ανήκουν.

Η εκπαίδευση των νέων Ανθυπολοχαγών Όπλων και Σωμάτων του ΣΞ περιλαμβάνει αντικείμενα τακτικής και τεχνικής φύσεως, στο επίπεδο της υπομονάδος (Λόχου, Ίλης, Πυροβολαρχίας) και μονάδος (Τάγματος, Επιλαρχίας, Μοίρας Πυροβολικού ή Ειδικών Δυνάμεων).

Η προαναφερθείσα εκπαίδευση, η πρώτη των νέων αξιωματικών στη μακρά, όπως προβλέπεται, σταδιοδρομία τους στο στράτευμα, είναι διάρκειας εννέα μηνών και ακολούθως να λάβουν τις πρώτες τους μεταθέσεις σε επιχειρησιακές μονάδες των Όπλων και Σωμάτων στα οποία ανήκει ο καθένας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι Ανθυπολοχαγοί της Αεροπορίας Στρατού παρουσιάστηκαν και εκπαιδεύονται ήδη στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, μαζί με τους συμμαθητές και συναδέλφους τους του Όπλου του Πεζικού.

Λ.Σ.Μ.