Τέλος σε μια σπουδαία καριέρα βάζει ο Σπύρος Γιαννιώτης με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Ο Κερκυραίος κολυμβητής λαμβάνει μέρος για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης, παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο το αίμα του πίσω για ό,τι του στέρησε η τύχη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ μπαίνει η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης οφείλει να πιάσει το όριο της πρόκρισης στα 4.60 και στη συνέχεια να πιάσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση, η οποία θα της ανεβάσει και την ψυχολογία για τον ημιτελικό.

Στο προκριματικό του μήκους θα αγωνιστεί και η Λίλη Αλεξούλη. Προσπάθεια διάκρισης και για τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200 μέτρα ανδρών αλλά και την Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μέτρα με εμπόδια γυναικών.

Στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης μετέχουν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου. Μετά το τεχνικό πρόγραμμα ήταν στην 8η θέση του προκριματικού και στον τελικό θα εκτελέσουν ξανά το ελεύθερο πρόγραμμα.

Μεγάλη μάχη στην πισίνα δίνει φυσικά και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει στον προημιτελικό την Ιταλία. Η νίκη για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δίνει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Κολύμβηση
15:00 – 10χλμ. open water ανδρών – Σπύρος Γιαννιώτης

Στίβος
15:45 – προκριματικός επί κοντώ γυναικών – Κατερίνα Στεφανίδη
17:05 – προκριματικός 100μ. εμποδίων γυναικών – Έλσα Πεσιρίδου
17:50 – προκριματικός 200μ. ανδρών – Λυκούργος Τσάκωνας
03:05 - προκριματικός μήκους γυναικών - Λίλη Αλεξούλη

Συγχρονισμένη κολύμβηση
20:00 - τελικός ελεύθερου ντουέτου - Ελευθερία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου

Ιστιοπλοΐα
20:05 - 8η - 10η ιστιοδρομία - 470 ανδρών - Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής

Πόλο
22:30 - προημιτελικός ανδρών - Ελλάδα - Ιταλία