Στην Αθήνα έφτασε λίγο μετά τις 11:40 το πρωί της Πέμπτης ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στη μαραθώνια κολύμβηση στο Ρίο.

Αμέτρητοι θαυμαστές και φίλαθλοι τον περίμεναν από νωρίς στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, επιφυλάσσοντας στον κορυφαίο αθλητή μία μοναδική υποδοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως για δέκα λεπτά ο Γιαννιώτης και ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν καθόλου από την πύλη του αεροδρομίου, καθώς μπροστά τους στέκονταν δεκάδες περιχαρείς φίλαθλοι για να τον υποδεχθούν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο προπονητής του ασημένιου Ολυμπιονίκη, Νίκος Γέμελος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ενημέρωσε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης δέχτηκε συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό και τηλεφωνικά από τον υφυπουργό κ.Κοντονή αλλά και πολλούς άλλους.

"Ήταν κάτι που κάθε αθλητής ονειρεύεται να ζωή να πραγματοποιήσει. Ήταν κάτι όμορφο και συγκλονιστικό για μένα. Ήταν δικαίωση. Όταν κάτι έρχεται μετά από τόσα πολλά χρόνια προσπάθειας είναι μοναδικό. Επειδή ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα, τα έδωσα όλα. Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Αυτή τη στιγμή νιώθω ολοκληρωμένος σαν αθλητής", τόνισε ο αργυρός Ολυμπιονίκης στις πρώτες του δηλώσεις κατά την άφιξη.

Φωτογραφίες από Eurokinissi