Η Λεϊάνα Νίνταμ μίλησε το πρωί σε εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης και δήλωσε ότι η οικογένειά της είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ψάχνει για τον μικρό Μπεν και ότι «ακόμα ελπίζουμε πως είναι κάπου εκεί έξω». Την Κυριακή, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα αυτοκινητάκι και ισχυρίστηκαν ότι ανήκε στον Μπεν και ότι έπαιζε με αυτό την ημέρα που εξαφανίστηκε, πριν σκοτωθεί σε ατύχημα.

Ωστόσο, μιλώντας στην εκπομπή «Good Morning Britain», η αδερφή του Μπεν απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς και είπε ότι «το αυτοκινητάκι αυτό δεν μου λέει τίποτα. Μπορεί να είναι του Μπεν, αλλά μπορεί και να μην είναι. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι το αυτοκινητάκι του Μπεν -θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε αυτοκινητάκι».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «έχω ακόμα την ελπίδα πως ο Μπεν είναι εκεί έξω. Εδειξαν το αυτοκινητάκι στη μητέρα μου και στους παπούδες μου -είναι λογικό που η μαμά μου κατέρρευσε. Θυμούνται αόριστα ένα αυτοκινητάκι, αλλά η νταντά μου είναι μόνο κατά 90% σίγουρη ότι είναι παρόμοιο με αυτό που είχε ο Μπεν. Μέσα στις τρεις εβδομάδες των ερευνών, η αστυνομία βρήκε δεκάδες παιχνίδια. Αυτή η αγροικία (σ.σ.: εκεί όπου χάθηκε ο Μπεν) αποτελούσε οικογενειακό σπίτι για πολλούς ανθρώπους στο πέρασμα του χρόνου».

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ηΛεϊάνα Νίνταμ είπε ότι η οικογένειά της πέρασε εφιαλτικές στιγμές και ότι δεν είναι και πολύ ικανοποιημένη από τις Αρχές, που μέχρι τώρα απέτυχαν να βρουν απτές αποδείξεις ότι ο Μπεν πέθανε.

«Μετά τις νέες έρευνες, είμαι πιο αποφασισμένη να βρω τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Είμαι σχεδόν θυμωμένη που δεν βρήκαν τίποτα, γιατί μας είχαν πει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο και πιστεύαμε ότι θα τον έβρισκαν, θα τον έφερναν πίσω στην πατρίδα και θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε. Θα κατέληγε κάπου αυτή η ιστορία και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας». 

Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, μέλη τηςελληνικής διασωστικής ομάδας στην Κωσυνέδραμαν την προσπάθεια της ειδικής ομάδας από την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ. Ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, είπε ότι πιστεύει πως ο Μπεν πέθανε μετά από ατύχημα.

Ωστόσο, η αδερφή του Μπεν λέει ότι αυτό είναι μια θεωρία την οποία αρνείται να πιστέψει χωρίς «αποδείξεις». Είπε η Λεϊάνα Νίνταμ: «Βασίζεται στην αμφίβολη θεωρία των πιθανοτήτων. Αυτό θεωρούν ότι μπορεί να συνέβη στον Μπεν, αλλά χωρίς αποδείξεις, χωρίς να έχουν βρει κάτι από τον Μπεν. Συνεπώς, πάντα θα ελπίζω ότι είναι κάπου εκεί έξω».

Η Λεϊάνα δεν γνώρισε ποτέ τον μεγαλύτερο αδερφό της, καθώς γεννήθηκε τρία χρόνια αφότου ο 21 μηνών εξαφανίστηκε στην Κω, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταματήσει να ψάνχει γι' αυτόν. «Δεν το συνάντησα ποτέ, αλλά νιώθω πως έχω έναν ισχυρό δεσμό του -στο κάτω-κάτω, είναι αίμα μου. Αν εγώ είχα χαθεί ή είχα εξαφανιστεί, δεν θα ήθελα ο οποιοσδήποτε να σταματήσει να ψάχνει για μένα. Παλέψαμε 25 χρόνια -δεν σκοπεύω να σταματήσω τώρα», είπε η Λεϊάνα.  

Και συνέχισε: «Πρέπει να κάτσουμε κάτω ως οικογένεια για να δούμε τι κάνουμε από δω και πέρα. Ετσι κι αλλιώς, χρηματοδοτήσαμε τα πάντα από την τσέπη μας -αν αποφασίσουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε. Μας είπαν ότι μπορούμε να πάμε στην αγροικία στην Κω για να πούμε το τελευταίο "αντίο". Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Μπεν είναι εκεί. Αρα, πώς να αποχαιρετήσουμε κάποιον ενώ υπάρχει ακόμα ελπίδα; Είαμι προετοιμασμένη να παλέψω με νύχια και και με δόντια μέχρι να φτάσω στο τέλος του νήματος», κατέληξε η αδερφή του Μπεν.