Σύμφωνα με πληροφορίες των parapolitika.gr, «δραματική» είναι η αύξηση των φαινομένων διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα Ιδρύματα της χώρας η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και καθηγητών. Αν και όπως πληροφορηθήκαμε έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες από πλευράς της φοιτητικής κοινότητας αλλά και από τις πρυτανικές αρχές, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από την Πολιτεία για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν φοιτητές του Ιδρύματος στα parapolitika.gr, «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, ειδικά στις τουαλέτες αλλά και στο προαύλιο. Υπάρχει φόβος κυρίως από τις συμφοιτήτριες μας που έχουν δεχθεί και παρενοχλήσεις εντός της τουαλέτας. Υπάρχει άμεση ανάγκη να παρέμβει το κράτος.»

Την κατάσταση φαίνεται να επιβαρύνει και το σημείο που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο καθώς είναι σε πολύ μικρή απόσταση από το Πεδίον του Άρεως που είναι ευρέως γνωστό ότι υπάρχει «όργιο» διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών εδώ και πολλά χρόνια.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από κάδο των γυναικείων τουαλετών του Πανεπιστημίου όπου διακρίνονται χρησιμοποιημένες σύριγγες