Επιθέσεις τέτοιου είδους όπως στο Βερολίνο θα έχουν συνέχεια και όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη τα οποία δεν θα προλάβουν τις επιθέσεις και θα υποστούν κόστος εκτίμησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Πειραιά Μαίρη Μπόση
Είπε ότι από τις επιθέσεις θα υποστούμε συρρίκνωση των δικαιωμάτων στο όνομα της ασφάλειας.
Σημείωσε πως το ζήτημα είναι κατά πόσο όλα αυτά τα άτομα που έχουν φύγει από ευρωπαικό έδαφος και έχουν προσχωρήσει στις εντάσεις της Μέσης Ανατολής, θα επιστρέψουν.
Ανέφερε πως τα κράτη – μέλη δεν μοιράζονται εύκολα πληροφόρηση και δεν έχουν αξιολόγηση της πληροφόρησης σε επίπεδο πρόληψης, υπογραμμίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολα να αντιμετωπιστεί το αποτέλεσμα αυτής της ανικανότητας με αποτέλεσμα οι διωκτικές αρχές να κινούνται ιδιαίτερα σκληρά. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν συλλήψεις αθώων που θα φερουν νέα κύματα εκδικητικότητας.
Είπε πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολα να δοθεί βίζα στους τούρκους ενώ κληθείσα να σχολιάσει την αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ τόνισε πως φαίνεται από όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ ότι θα σκληρύνει την πολιτική του σε θέματα όπως οι μεταναστες.