«Οι Αρχές όφειλαν να μας δώσουν πολύ καλύτερα δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια που δεν μας έδωσαν... Έχω δει μια σχετική χαλαρότητα, ενώ τώρα φαίνεται ότι με αυτό το χτύπημα αφυπνίζονται» σημείωσε η καθηγήτρια διεθνούς ασφάλειας του πανεπιστημίου Πειραιά, κα Μαίρη Μπόση στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας: Η έρευνα για το λάθος των υπόπτων - Ποιοι κρύβονται πίσω από τις πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις

Και συνέχισε: «Εγώ θα προτιμούσα να είναι διαρκώς αφυπνισμένοι καθώς αυτού του είδους η βία που εμφανίστηκε τώρα με μια εκκωφαντική έκρηξη θα συνεχιστεί, και καθώς υπάρχει και μια προκήρυξη που αναφέρει ανθρώπινα θύματα καλό είναι να υπάρχει εντατικοποίηση στην εργασία τους».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Μαίρης Μπόση στα Παραπολιτικά 90,1:

Για τις τρομοκρατικές οργανώσεις:

Μ.ΜΠΟΣΗ: Τα ονόματα που χρησιμοποιούν είναι ενδεικτικά «επαναστατική ταξική αυτοάμυνα, ένοπλη προλεταριακή δικαιοσύνη» οι λέξεις εκ των πραγμάτων επιθυμούν να τις εντάξουν στην έννοια της Αριστεράς. Επιθυμία ένταξης σε ένα χώρο, το δεύτερο είναι τα τηλεφωνήματα που έγιναν, η λεγόμενη μεταφορά ευθυνών δηλαδή εγώ έχω βάλει τη βόμβα αλλά σε ειδοποιώ κράτος εσύ θα προλάβεις για να μην υπάρξουν θύματα άρα το αίμα είναι στα χέρια του κράτους. Αυτό είναι παλαιά λογική αυτού του χώρου.

Αναφορικά με τη χρήση του όρου ακροαριστερά για τις τρομοκρατικές οργανώσεις:

Μ.ΜΠΟΣΗ: Είναι παραπλανητικός αυτός ο όρος και είναι λανθασμένος γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο, δεν ταυτίζονται με αριστερές ιδεολογίες, δημιουργούν ιδεολογίες σε κλειστούς χώρους προσβάσιμους μόνο σε απόλυτα ελεγχόμενους αλλά αυτοτοποθετούνται σε μια Αριστερά δίχως αντίκρισμα.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα κλιμακωθεί η τρομοκρατία:

Μ.ΜΠΟΣΗ: Αυτό μας είπαν και με την προηγούμενη πράξη στα ΜΑΤ. Στην προηγουμένη προκήρυξη μας είπαν ότι «είμαστε απέναντι με τα όπλα μας» άρα δείχνει ότι πάμε σε μια αναβάθμιση αυτού του τύπου της βίας εκ των πραγμάτων καλούμε τις διωκτικές αρχές να δράσουν με ταχύτατα.