Επί ένα μήνα περίπου ένα δίδυμο νεαρών κακοποιών δρούσε σε περιοχές της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης, από τις 17 Νοεμβρίου ως την περασμένη Κυριακή. Στο διάστημα αυτό, διέπραξαν τρεις ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 διαρρήξεις σε οχήματα, σπίτια και καταστήματα!

Οι δράστες, ο ένας από τους οποίους είναι ανήλικος 17 χρόνων και ο άλλος 18, ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ξάνθης και συνελήφθησαν, καθώς και οι δυο είχαν συλληφθεί ξανά για διάφορες παρανομίες. Τα περισσότερα οχήματα που είχαν κλαπεί, εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει και άλλα αδικήματα.

Οι νεαροί κακοποιοί είχαν χτυπήσει έναν 66χρονο περιπτερούχο σε χωριό της Ξάνθης για να αρπάξουν τις εισπράξεις του, μια 34χρονη στην Ξάνθη για να πάρουν το πορτοφόλι της και έναν 34χρονο μοτοσικλετιστή για να αρπάξουν μία τσάντα με χρήματα που είχε στην κατοχή του.Επίσης καταγράφονται ένδεκα κλοπές από πολίτες, οχήματα, κτίρια και καταστήματα σε περιοχές της Ξάνθης με λεία χρήματα, τσάντες, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, καθώς και η αρπαγή της τσάντας μιας 67χρονης με μετρητά, κινητό και διάφορα αντικείμενα.