Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, απέστειλε η Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πειραιά κυρία Θεοδώρα Χρονοπούλου-Καραντώνη, με την οποία τον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον του, να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές του Λυκείου από την Κρήτη στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές, είχαν εγκλωβιστεί κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη,  λόγω απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Μώραλης, είχε μεσολαβήσει στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να συμβάλει στην επιστροφή των μαθητών και τελικά ανέλαβε μέρος του κόστους για τη μεταφορά τους,  από την Κρήτη στον Πειραιά.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πειραιά, για την επιστολή που μου έστειλε. Δείχνει έναν άνθρωπο με ευγένεια, με καλοσύνη.

Παρακολουθώντας πρόσφατα την περιπέτεια των μαθητών που παρέμεναν λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη, δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος καθώς τα παιδιά ήταν μακριά από τις οικογένειές τους, έχαναν μαθήματα και υπήρχε μεγάλη αγωνία από όλους μας για την επιστροφή τους. Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ίδιος εξέφρασε τη επιθυμία να συνδράμει, προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν από την Κρήτη στον Πειραιά. Ήταν μια πολύ σημαντική ενέργεια, που δείχνει ευαισθησία και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτή την πρωτοβουλία. Χαίρομαι που βοηθήσαμε να επιστρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια στον Πειραιά. Ως Δημοτική Αρχή, θέλουμε να είμαστε πάντα κοντά στα σχολεία και στους μαθητές της πόλης μας και να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην επίλυση των προβλημάτων».