Παραιτείται ο Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων που είναι υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις, στον απόηχο του θέματος που δημιουργήθηκε με τη Ρόδα στο Σύνταγμα.

Σε φιάσκο κατέληξε η υπόθεση με τη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος, καθώς ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να ζητήσει τελικά την αποσυναρμολόγησή της και την απομάκρυνσή της από τον χώρο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών νωρίτερα παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί η επικινδυνότητα της ρόδας που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε από πολίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκαν και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) για τηn επίμαχη ρόδα.

Πρόκειται για την κατάληξη ενός «θρίλερ» που είχε ξεκινήσει στις 19 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της.

Από τότε όμως, αν και η τοποθέτησή της ολοκληρώθηκε δύο ημέρες αργότερα, εντούτοις ποτέ δεν γύρισε, προς μεγάλη απογοήτευση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας.

Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, γύρισε μiα φορά το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να αφαιρεθούν οι καμπίνες για λόγους ασφαλείας ενόψει του χιονιά και των ισχυρών ανέμων που θα χτυπήσουν και το κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες.