"Η αυτόφωρη διαδικασία όταν αφορά τον Τύπο είναι βρόγχος για τον Τύπο που στόχο έχει να πλήξει την ελευθεροτυπία" είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, Νίκος Χατζηνικολάου.

Σημείωσε πως "τέτοιες κινήσεις παραπέμπουν σε καθεστώτα τύπου Ερντογάν", ενώ τόνισε ότι "τέτοιες πρακτικές δημιουργούν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, πανικοβάλουν τους δημοσιογράφους για να μην γράψουν άλλη φορά". Μάλιστα ο κος Χατζηνικολάου επεσήμανε πως "τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ασυλία με αποτέλεσμα η άλλη πλευρά να μην μπορεί να απαντήσει με δικαστικά μέσα"

Τέλος ζήτησε να αλλάξει η αυτόφωρη διαδικασία από τη Βουλή.

Νωρίτερα, ο κος Χατζηνικολάου εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στις συλλήψεις των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Οι συλλήψεις δημοσιογράφων με αυτόφωρη διαδικασία για "αδικήματα τύπου" θυμίζουν πρακτικές Ερντογάν και στοχεύουν στη φίμωση των εφημερίδων!"

 

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του στο Real FM νωρίτερα είχε αναφερθεί και πάλι στο γεγονός λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θεωρώ εξαιρετικά λανθασμένη τη διαδικασία του αυτοφώρου για αδικήματα Τύπου. Τα αδικήματα Τύπου, η συκοφαντική δυσφήμηση, όλα αυτά τα αδικήματα κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να είναι αυτόφωρα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το ξαναδεί το κοινοβούλιο, διότι έτσι τίθεται σε κίνδυνο η ελευθεροτυπία. Μπορεί ο καθένας ακόμη και χωρίς πραγματική αιτία, με ελάχιστη αφορμή να μηνύει τον δημοσιογράφο και να τον οδηγεί σιδηροδέσμιο στην Ασφάλεια. Δεν είναι καλό αυτό για την ελευθεροτυπία, είναι πολύ κακό. Δεν μπαίνω στην υπόθεση του περιεχομένου της μήνυσης Καμμένου κατά του εκδότη και του διευθυντή των Παραπολιτικών αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, όμως η διαδικασία είναι κατά τη γνώμη μου διαδικασία τυποκτόνος».