Διεθνείς διαστάσεις εξέλαβαν οι συλλήψεις του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου και η ανησυχία που εκφράζεται για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα με αφορμή την παρουσία της αστυνομίας σε γραφείο εφημερίδας μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Ρεπορτάζ του Associated Press για όσα συνέβησαν στα γραφεία της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον διευθυντή του ομίλου, Παναγιώτη Τζένο καθώς και την οικειοθελή εμφάνιση του Γιάννη Κουρτάκη στη ΓΑΔΑ, αναδημοσιεύθηκε από μεγάλες ιστοσελίδες στις ΗΠΑ όπως της εφημερίδας New York Times, τη Washington Post και της η Miami Herald, η ενημερωτική ιστοσελίδα της γνωστής μηχανής αναζήτησης Yahoo, αλλά  και των δικτύων abc και cnbc. Το ρεπορτάζ του Associated Press αναδημοσίευσαν και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ όπως το Longroom, το therepublic, το wbal, το thedailyprogress, το alternativeeconomics, το chron και το elpasoinc.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ρεπορτάζ έφθασε κυριολεκτικά μέχρι την άλλη άκρη του κόσμο με την ιστοσελίδα nzherald από τη  Νέα Ζηλανδία να το αναδημοσιεύει όπως έκανε και η διεθνής ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής.

Το Associated Press αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΕΣΗΕΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σύλληψη στελεχών ομίλου ΜΜΕ με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να εκβιάσουν τον υπουργό Άμυνας της χώρας. Το ρεπορτάζ αναφέρει για τις συλλήψεις του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου: «Ο διευθυντής του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ συνελήφθη στο γραφείο του την Τρίτη. Επίσης ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ παραδόθηκε ο ίδιος στην αστυνομία.» και καταλήγει με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και το αίτημα για σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου.