Με χιονόπτωση ξύπνησαν οι κάτοικοι της Καρδίτσας και των υπόλοιπων πεδινών του νομού.

Περίπου 5-10 εκατοστά είναι το ύψος του νέου χιονιού που έπεσε μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στα πεδινά ενώ προηγήθηκε μια βροχόπτωση από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σήμερα θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς όμως να είναι ανοικτοί.

Όσο για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ δεν θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον ως τις 10:00 το πρωί.

Νέα σφοδρή χιονόπτωση στα Τρίκαλα

Νέα σφοδρή χιονόπτωση πλήττει από τα ξημερώματα και τα πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων.

Τα σχολεία όλου του νομού θα παραμείνουν κλειστά.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η απόφαση για τη σημερινή επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι καιρικές συνθήκες που ενέσκηψαν στην περιοχή μας, σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, δεν επιτρέπουν την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας από τα διδακτήρια.

Επομένως, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα. Αντιθέτως, ανοιχτοί θα μείνουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμπάκας

Λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού, σήμερα Δευτέρα 16/01/2017, όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, δεν θα λειτουργήσουν.

Ιωάννινα: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και την 120ο χιλιόμετρο.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, στο οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, την Εγνατία Οδό, καθώς επίσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Παράλληλα, οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων.

Χιόνισε γύρω από τη Λαμία

Από τις 03.00 περίπου τα ξημερώματα ξεκίνησε η μάχη με τον χιονιά στο οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας. Οι έντονες χιονοπτώσεις σε Δομοκό και Μπράλο ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των φορτηγών, ενώ τα Ι.Χ. κινούνταν μόνο με αλυσίδες.

Από τη βόρεια πλευρά της πόλης τα χιόνια έφτασαν σχεδόν μέχρι τη διασταύρωση Σανατορίου, πάνω από το νοσοκομείο, ενώ το έστρωσε από την Αγριλιά και πάνω.

Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν μηχανήματα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Από τις 07.00 το πρωί προς Δομοκό και Μπράλο η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αλυσίδες, ενώ επετράπη και πάλι η κυκλοφορία των φορτηγών.

Αυτήν τη στιγμή όπως αναφέρει το lamiareport αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται προς Καρπενήσι, από τον Τυμφρηστό μέχρι τη σήραγγα. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στην εθνική οδό.

Επί ποδός είναι η Τροχαία και για τη στάθμη του Σπερχειού, αφού η βροχή που έπεσε σε συνδυασμό με τα χιόνια που λιώνουν μπορεί να την ανεβάσουν επικίνδυνα.